Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pytanie odnośnie uszczelki pod głowice i pierscieni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przygotowuje się do remontu mojego 1.6 alz i stad moje pytanie jakiej firmy wybrać najlepiej uszczelkę pod głowice i pierścienie? 

Opublikowano

Uszczelki to z elringa lub reinz'a.

Opublikowano

Victor Reintz , Erling ,Goetze    to uszczelki ,pierścienie to Goetze lub Kolbenschmidt.

Opublikowano

U mnie mechanik zastosował pierścienie Goetze i jest dobrze, 11 tyś. km po remoncie i brak widocznych ubytków oleju nawet przy 170km/h z pełnym obciążeniem na autostradzie.

Opublikowano
  • Autor

Mój właśnie wypił 3L na 1000km

Opublikowano

Uszczelkę dawałem Victor Reinz a pierścienie Kolbenschmidt i jest wszystko OK - od remontu przejechane 32kkm.

Jak już rozbierasz tak poważnie to rozważ regenerację głowicy a przynajmniej jej dobre sprawdzenie (nie tylko planowanie) u kogoś kto się zajmuje typowo głowicami. Niestety używanie LPG nie przedłuża żywotności silnika. Proponuję też podrzucić nowe panewki przynajmniej korbowodowe i sprawdzić jak wyglądają luzy na sworzniach tłoków tzn. czy nie ma nadmiernych luzów na połączeniu sworzeń-korbowód albo sworzeń-tłok. Jeżeli wymienisz tylko pierścienie a tłoki będą się "bujały" na sworzniach to efekt może być połowiczny.

PozdrawiaMM

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

dałem uszczelkę Victor Reintz, pierścienie i panewki korbowodowe Kolbenschmidt. Całkowity remont silnika zamknął mi się w 2500zł głowica prawie jak nowa. za 3 dni pierwsze uruchomienie. Remont miał jeszcze chwile poczekać ale pewnego dnia przy odpalaniu zobaczylem dym z pod maski szybko okazało się ze pali się cała obudowa filtra powietrza. Na szczęście szybkie jego wyrwanie oszczędziło auto . Mm teraz nadzieję że trochę pojeździ :)