Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Jak odróżnić jaki mam czytnik - DX3 czy DX4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie ;) Chcę wgrać mapę polski do małej navi między zegarami. Słyszałem, że jak ma się czytnik DX3 to niema na to polskich map. I tu moje pytanie. Jak odróżnić czytniki? Czy mam czytnik DX3 czy DX4?

Bardzo proszę administratorów i moderatorów o nieusuwanie tego wątku bo już się o to pytałem i mój wątek został usunięty. Szukałem gdzie się da i nic. A forum jest od tego żeby sobie pomagać. Więc bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja nie słyszałem nic o czytnikach :mysli:

Wrzuć do czytnika płytę Teleatlas DX Polska/Czechy i zapewne będzie navi śmigała.

Opublikowano

A nie da rady jakoś inaczej sprawdzić? Bo jeśli by się okazało że mam DX3 to bym tylko pieniądze wyrzucił w błoto. Czekam na inne propozycje.

Opublikowano

napewno masz dx4 ja ostatnio wgrywałem kuplowi do B6 mapę polska czechy na dx i smiga tu masz linki:

Teleatlas Polska Czechy 2008/2009 DX Blaupunkt TravelPilot Navigation

--------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

lama jakoś tych linków nie widzę. Możesz je podać jeszcze raz lub na PW.

A skąd masz pewność, że DX4? We wszystkich B7 mała navi ma czytnik DX4?

Opublikowano

słuchaj w B6 i B7 zawsze działa DX

nie zależnie od czytnika ja miałem w B6 z 2003 roku wsadząłem płyte i dziąłała bez problemu :)

jesli chcesz to odezwij sie na PW bo mam takie CD :)

Opublikowano

Kurde albo ja źle zrozumiałem albo Wy mnie źle zrozumieliście. Czytałem na forum, że w Audi A4 były montowane dwa różne czytniki płyt(CD-ROM) Jedne czytniki czytały i mogły zainstalować nawigacje z polską mapą(DX4), a te drugie(DX3) miały tylko możliwość instalacji map zachodniej Europy ponieważ map na Europę środkową i wschodnią na płytach co czytał czytnik(DX3) nigdy nie wydano. Bardziej łopatologicznie tego nie mogę wytłumaczyć :decayed: Mam Audi A4 B7 z 2006 roku. Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedz. Dzięki i pozdrawiam :)

Opublikowano

kurde po pwiersze nigdy nie słysząłem o tym o czym ty mówisz :P

w B7 na bank powinno czytac niegdy nie słyszałem zeby ktos miał taki problem :)

Opublikowano

A już dam sobie z tym siana będę jakoś próbował. Nie podejdzie mapka no to mówi się trudno żyje się dalej.

Opublikowano

kurde podejdzie mapa na bank

DX Teleatlas polska-czechy działa bez problemu

Opublikowano

w B5 BNS 3.0 ale po drugim lifcie w 2000 roku trafiają się już BNS 4.0 w B6 i B7 tylko i wyłącznie BNS 4.0:gwizdanie:

BNS 3.0 - nonDX

BNS 4.0 DX

Opublikowano

w B5 BNS 3.0 ale po drugim lifcie w 2000 roku trafiają się już BNS 4.0 w B6 i B7 tylko i wyłącznie BNS 4.0:gwizdanie:

BNS 3.0 - nonDX

BNS 4.0 DX

dzięki alvaro :)

bo ja juz sił nie miałem ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...