Grzyb01 Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Witam Od pewnego czasu zauważyłem taki dziwny dźwięk z okolicy alternatora. Dźwięk niesie sie jakoś dziwnie tez w tył silnika czyli skrzynię biegów. Te dziwne stukanie słychać po odpaleniu zimnego silnika i trwa aż auto zejdzie że ssania i złapie delikatnie temp. Wykluczam łańcuch i napinacz. Wygląda wszystko ok. Napinacz w ubiegłym roku zmienilem. Jutro zwale pasek z alternatora i odpale zimne auto i będę miał nadzieję że to nie dwumasa. Może miał ktoś podobne dźwięki w swojej a4.
przem8 Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 W dniu 3.09.2018 o 18:21, Grzyb01 napisał: Może miał ktoś podobne dźwięki w swojej a4. Odświeżę temat... Jaka była przyczyna ?
Grzyb01 Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Opublikowano 30 Maja 2019 Godzinę temu, przem8 napisał: Odświeżę temat... Jaka była przyczyna ? Wymieniłem alternator bo miałem w zapasie i po problemie. Wiem że na 100% była zatarta rolka. Co w środku nie sprawdzałem.
przem8 Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) 19 minut temu, Grzyb01 napisał: Wymieniłem alternator bo miałem w zapasie i po problemie. Wiem że na 100% była zatarta rolka. Co w środku nie sprawdzałem. Ok, mam coś podobnego. Dzięki za wskazówkę Edytowane 30 Maja 2019 przez przem8
Grzyb01 Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Opublikowano 30 Maja 2019 Niech ktoś wyłączy zapłon a ty obserwuj czy altek kręci się jeszcze chwilke po zatrzymaniu silnika. Jeśli tak to rolka jest ok i wina siedzi w lozyskach.
Rekomendowane odpowiedzi