Mati0000 Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Część. Koledzy mam problem z moim audi A4 B8 avant 2.0 TDI 143km. Po odpaleniu kopci mi na niebiesko. Potem jak silnik osiągnie temp. Ok 70 stopci to przestaje. Turbo podobno jest ok z tego co mechanik mi mówił. Zauważyłem że po przejechaniu ok 10 tys km ubyło mi oleju ok 400-500 ml. Audi nie straciło na mocy. Najgorsze kopcenie występuje wtedy jak odpalę i za chwilę ruszę albo na światłach jak stoję to też czasami tak się dzieje. Ktoś wie co może być nie tak ?? Dzięki za każdą odpowiedź
KINIAM Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 54 minuty temu, Mati0000 napisał: 1. Turbo podobno jest ok z tego co mechanik mi mówił. 2. Zauważyłem że po przejechaniu ok 10 tys km ubyło mi oleju ok 400-500 ml. 3. Najgorsze kopcenie występuje wtedy jak odpalę i za chwilę ruszę 4. albo na światłach jak stoję to też czasami tak się dzieje. 1. Byłeś przy tym badaniu/oględzinach ? Robił jakieś logi ?. 2. To tak wiele nie ubyło, przy poprzednich przebiegach brał zero oliwy ? 3. To by wskazywało na uszczelniacze. 4. To natomiast na pierścienie olejowe na tłokach lub turbo.
Mati0000 Opublikowano 4 Września 2018 Autor Opublikowano 4 Września 2018 Jak mi zmieniał rozrząd to patrzył czy wszystko jest ok z turbiną. Może z tymi światłami to trochę przesadziłem. Jak odpalę to mi kopci a potem przestaje. Czyli mówisz że to mogą być uszczelniacze zaworowe ?
Rekomendowane odpowiedzi