Dawid9222 Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Witam dziś po południu zabrałem się za przeczyszczenie klem. Przy dokręcaniu minusa urwała się blaszka do której przymocowana była masa. Więc splotłem kable grubszy z cieńszym po czym włożyłem pod śrubę i dokrecilem. Auto odpaliło i w czasie jazdy znikły kierunki. Po zgaszeniu auta i próbie ponownego odpalenia nastała cisza. Rozrusznik nie kręci. Słychać tylko cykniecie po przekręceniu kluczyka. Jakieś porady jak z tego wyjść?
Tracer39 Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Źle dokręcona klema i nie puszcza wystarczającej ilości prądu do rozrusznika. 1
Dawid9222 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 Próbowałem dokrecac i jest to samo. Akumulator mógł się rozładować bez masy przez około 15 km??
Dawid9222 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Już myślałem że rozrusznik zdechł Poza tym kontrolki się świecą. Światła działają a nie chce kręcić. Edytowane 14 Września 2018 przez Dawid9222
Dawid9222 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 Próbowałem odpalić od innego samochodu poprzez kable i nadal brak reakcji.
sitar Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 W aucie wszystko normalnie działa-oprócz problemu z odpaleniem? Czy podczas odpalania przygasają kontrolki? Czy rozrusznik w ogóle się przekręca?-jeśli nie a wszystko jest ok to rozrusznik na warsztat
Rekomendowane odpowiedzi