marekgolczynski Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Witam dziś kasowałem błąd sondy lambda (brak kata) i zauważyłem że mam nowy błąd 16712 knock sensor sensor 1 signal too High. Gdzie szukać problemu auto jeździ normalnie nic się nie dzieje Edytowane 16 Września 2018 przez marekgolczynski
Łukasz13 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Błąd stały czy tymczasowy? Sprawdz czujnik stukowy są 2, ten blizej rozrządu, sprawdz wtyczkę, można odkręcić czujnik przeczyścić miejsce styku z blokiem i dokrecić kluczem dynamometrycznym. Edytowane 16 Września 2018 przez Łukasz13
marekgolczynski Opublikowano 16 Września 2018 Autor Opublikowano 16 Września 2018 Nie wiem dziś jak stawialem do garażu usunąłem i się usuną nie 17 minut temu, Łukasz13 napisał: Błąd stały czy tymczasowy? Sprawdz czujnik stukowy są 2, ten blizej rozrządu, sprawdz wtyczkę, można odkręcić czujnik przeczyścić miejsce styku z blokiem i dokrecić kluczem dynamometrycznym. jezdzielem jeszcze więc zobaczymy czy wróci. Dziś na światłach trochę z wydechu postrzelalem może to być z tym związane ?
marekgolczynski Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 Niestety błąd wrócił teraz pytanie co dalej robić 23 godziny temu, Łukasz13 napisał:
Łukasz13 Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Sprawdziłęś choć ta wtyczkę? zajrzałeś pod maskę chociaż? dostep do czujnika jest dość słaby ale można go spróbowąc odkrecić i przeczyścić miejsce przylegania na bloku.
marekgolczynski Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 35 minut temu, Łukasz13 napisał: Sprawdziłęś choć ta wtyczkę? zajrzałeś pod maskę chociaż? dostep do czujnika jest dość słaby ale można go spróbowąc odkrecić i przeczyścić miejsce przylegania na bloku. Jutro przyjdzie czujnik i zmieniam zobaczymy czy pomoże. Mechanik mowil żebym cewki zmienił też zamówilem. I zatankuje 98
marekgolczynski Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 No to wymienili mi 4x cewka i te dwa czujniki spalania no i mam 6 błędów tego ostatniego nie zrobiłem zdjęcie ale bylo o tym czujniki tylko że drugi
marekgolczynski Opublikowano 21 Września 2018 Autor Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Edit. Samochód nadal na warsztacie Wymieniłem cewki drugi raz bo były wadliwe Założyłem Boscha ale samochód ma drgawki Na oryginalnych tak samo więc zostawiłem stare mechanik powiedziałem ze może wtryski leją więc zamówilem i czekam na wymiane. Czujnik stukowego nadal się pojawia autko ma drgawki na wolnych obrotach Edytowane 21 Września 2018 przez marekgolczynski
Rekomendowane odpowiedzi