Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nadmierne grzanie fotela przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W swojej A4 posiadam podgrzewane przednie fotele (seria). Podgrzewanie to posiada sześcio stopniową skalę. Ostatnimi czasy zauważyłem że przy włączeniu ogrzewania i ustawieniu na stopniu ,,3" bardzo mocno grzeje fotel kierowcy. Jak mam być szczery to ciężko wysiedzieć. Nawet zmniejszenie z 3 na 2 nic to nie pomaga i nadal jest goraco. Co moze być przyczyną tak mocno grzejącego fotelu? Coś mogło się popsuć? Ponadto jakieś 3 tygodnie temu miałem małą awarię tzn. zacięła się mi klapka od nawiewu (ciepłe/zimne) i cały czas miałem gorący nadmuch. Po kilkudziesięciu dniach jazdy z tą przypadłością udało sie mi ją zlikwidować. Czy to może mieć jakiś związek? Jak poradzić sobie z tym goracym fotelem? Na miejscu pasażera nie jeżdze ale moja ,,gwiazda" twierdzi że wszystko jest oki i czasem nawet ,,6" na skali zapodaje i jest oki. Bardzo proszę o porady i wskazówki. Dzięki i Pozdrawiam :hi:[br]Dopisany: 22 Luty 2009, 21:05_________________________________________________W temacie mały bląd. Model silnika mam oczywiście ADP a nie ALL.

Opublikowano

Może to wina potencjometra.

Opublikowano
  • Autor

A co to jest ten potencjometr, gdzie jest umieszczony w aucie?

Opublikowano

A co to jest ten potencjometr, gdzie jest umieszczony w aucie?

potencjometr służy do regulacji np. mocniej/słabiej

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

może to jedynie subiektywne... ja jak włączam 3 to nie dłużej niż 15 min, potem albo 1, albo wogóle bo to dla mnie za dużo...

a czemu Ty nie wyrabiasz, a Twoja gwiazda tak?

faceci są wrażliwi, one nie :)

Opublikowano

W takim razie zamień się z gwiazdą miejscami i zobaczcie wtedy jak grzeje :) Może to rzeczywiście subiektywne odczucia :mysli:

Opublikowano

w tym http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23888.0.html;highlight=naprawa+podgrzewania temacie Kolega czaki22 podał możliwą przyczynę takiego zachowania, uszkodzony włącznik podgrzewania foteli, może to właśnie to.

Opublikowano

aha czyli kierowce grzeje mocniej a pasażer spoko.

mam to samo, zobacz czy nie masz przesunietej maty fotela widac to golym okiem (nie jest na środku) rozpruc fotel, poprawić, zaczyc. powinno pomóc ja nie naprawiałem u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie. Nie zamierzam nic tu grzebać gdyż może faktycznie to tylko takie moje odczucie. Tak jak kolega freon załanczam na chwile i później wylanczam , ewentualnie schodze do 1. Wtedy wszystko jest oki :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kurde u mnie też coś za bardzo grzeją a dokładnie fotel kierowcy bo na bocznym mało kto siedzi. Wcześniej jeździłem na 6 i na 5 i nie czułem tak bardzo. A teraz na 3 i parzy w tyłek, że muszę skręcać na 2 lub 1. Zastanawiające jest to że, parzy tylko miejscami a nie na całym fotelu. Miał ktoś coś takiego ???[br]Dopisany: 17 Luty 2010, 17:50_________________________________________________Kurde dzisiaj wziąłem pasażerkę na boczne siedzenie, która wczesniej już ze mną jeździła i czekałem na jej reakcję :) Również po jakimś czasie stwierdziła ze fotel parzy !!! I tak do pozycji 3 a nie parzy dopiero na pozycji 2 i również nic nie czuć żeby grzało. Co się mogło podziać że z obu stron taka dziwna sytuacja ?[br]Dopisany: 18 Luty 2010, 11:50_________________________________________________Jednak grzało mocniej bo mi dziurę w siedzeniu wypaliło :(

Opublikowano

przyczyną najprawdopodobniej będzie włącznik grzania, w którym znajduje się regulator

Opublikowano

przyczyną najprawdopodobniej będzie włącznik grzania, w którym znajduje się regulator

I dlatego grzeje na 1 cm obwodu bardziej niż na pozostałem obwodzie ??? Moim zdaniem dziwna teoria ...