Shadow69 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Witam, zwracam się ze sprawą teoretycznie prostą, mianowicie wymiana zamka przedniej maski - chodzi o część na przednim pasie. Mam uszkodzony czujnik zamknięcia maski (nie widzi otwarcia, po zwarciu pinów w kostce jest komunikat na zegarach, więc wypada na zamek), i chciał bym go wymienić. Z zewnątrz widoczne są 2 śrubki na klucz 13, po odkręceniu niestety zamek dalej ciasno siedzi - gdzie jeszcze szukać jakiegoś mocowania? Wydaje mi się że może coś być za chłodnicą, ale pewniaka nie mam i nie bardzo chcę ją ściągać, zwłaszcza jeśli mi to nie pomoże. Ktoś coś? 1
greg2505 Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 2 śruby z przodu i 2 pod zamkiem od środka też na 13 1
andrew01 Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Cześć, troszkę odkopię temat. Zanim zabiorę się za wymianę zamka albo samego mikroswitcha maski chciałbym zapytać czy jest szansa to zrobić bez odsuwania pasa przedniego? Czy nie ma się co męczyć i najpierw trzeba zrobić trochę miejsca odsuwając pas przedni?
Langista Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Sprawdź, jak dojdziesz tam jakąś grzechotką to masz z.glowy zdejmowanie przedniego pasa.
Rekomendowane odpowiedzi