dexter90 Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Witam, Na zimnym silniku mam problem z obrotami. Tematów na tym forum sporo o podbijających się obrotach z rana. Postanowiłem przed rozruchem sprawdzić ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej. Po pierwszym zapłonie pompka dała ~3bary, po drugim podała ~4.2 i spadło do ~3.8 (wtedy auto odpaliło normlanie). Stawiam, że utrudniony poranny zimny rozruch wynika z tegoż ciśnienia, ale proszę o rady czy ~3bary to ewidentnie za mało i jak sprawdzić jeszcze vagiem czy auto nie potrzebuje paliwa i czy nie wzbogaca się powietrzem. Chciałbym postawić na pompe paliwa i ją kupić za te 1200zł, mając jednak pewność, że ona nie domaga.
siwak Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Sprawdź ja podczas jazdy czy ciśnienie utrzymuje się na poziomie 4 bara trzeba jeszcze zobaczyć filtr bo tam jest regulator ciśnienia
marcinbob_89 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) najlepiej byłoby zrobić logi podczas jazdy, tylko nie pamiętam jakie bloki pomiarowe ja robiłem. Sam borykałem się z problemem pompy paliwa, u mnie objawiało się to checkiem silnika, obcięciem mocy i po dłuższym postoju odpalało i gasło lub odpalało po 2-3 próbach. Już nie pamiętam jakie waliło błędy, ale polecono mi wymianę filtra paliwa i pompki. Filtr wleciał ASO, a że pompka ori to cena kosmos, założyłem pompkę firmy SKV Germany, identyczna jak ori wszystko pasuje, niby nie występuje jako zamiennik typowo do A4 B6 ale jest stosowana do A3,TT, VW, Seat, Skody z silnikami 1.8T i nie tylko. Na allegro najtaniej po około 80 zł. U mnie już 4 rok śmiga:) nie zwróciłem uwagi że Ty masz b7, kod silnika ten sam, możliwe że pompki więc nie powinny się różnić. Masz może jakieś foto? Edytowane 16 Października 2018 przez marcinbob_89
Rekomendowane odpowiedzi