Bartek2408 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Siemka, Może ktoś miał już taki problem, otóż podczas jazdy zapala się kontrolka świec i przymula samochód na około sekundę i dalej jest wszystko okey. Na vagu brak błędów. Czyżby czujnik światła stopu? Pozdro
agart Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 jak miałem b6 to też miałem taką sytuacje padł czujnik świateł stop
rs7 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Po prostu sprawdź czy działa ci światło stopu. Jeśli nie to masz odpowiedź.
sitar Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Wydaje mi się że są tam 2 styki i palące się światła stopu nie świadczą o sprawności czujnika
rs7 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 12 minut temu, sitar napisał: Wydaje mi się że są tam 2 styki i palące się światła stopu nie świadczą o sprawności czujnika Być może, ale u siebie miałem taki sam problem jak kolega, że kontrolka świec się paliła wtedy nie działał mi stop właśnie.
Bartek2408 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Wieczorem sprawdzę czy faktycznie jest światło stop. Przy mrozach - 20 był właśnie błąd światła stopu także prawdopodobnie czujnik. Czujnik wymieniony (koszt 40zł). Rozebrałem stary i okazało się, że styki są nadpalone. Pojeżdze i zobaczymy czy usterka nie powróci. Problem rozwiązany, wymiana na nowy załatwiła sprawę. Edytowane 23 Października 2018 przez Bartek2408 Aktualizacja postu
Rekomendowane odpowiedzi