maciekg Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Co mozecie powiedziec o jakosc paliw z tych stacji? Niby na fakturze sprzedawcą jest Statoil. Tylko dlaczego sprzedają pod marką 123?
Gość spedyt Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Tanie stacje, bez sklepów i innych udziwnień
mrog Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Ja kupuje w 123 i jakoś jeźdze nie jest źle.
Gość spedyt Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 A jakosc paliwa ? Sam napisałeś sprzedawcą jest Statoil to jest zabieg żeby zejść z kosztów, tylko dystybutor i kasa
szogun0 Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Dzisiaj była Fabia u kumpla w serwisie. Na lawecie dotarła. Właściciel ostatniego tankowania dokonał na stacji Statoil. Efekt. Jak mechanicy wyciągnęli wtryski aby je sprawdzić, zapach wydał się im podejrzany. Zółty rozpuszczalnik nitro w baku. 40 L. :exclaim: :exclaim: :exclaim: Polskie stacje paliw. :eek:
maciekg Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zauwazylem, ze na mojej stacji 123 postawili ogromną reklamę: "Paliwa 123 gwarantowane przez Statoil". Wszystko jasne.
Kurczak050 Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 Wczoraj rozmawiałem z kierownikiem stacji Statoil, powiedział że tak naprawdę - przynajmniej w centralnej Polsce - zarówno Statoil jak i BP mają paliwo pochodzące z rafinerii płockiej czyli z Orlenu
Gość spedyt Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 Kurczak050, ameryki nie odkryłeś przecież wiadomo że wszystkie stacje zaopatruję się u polskich producentów
Kurczak050 Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 Spedyt zgadzam się z tobą, chodzi mi o to że tankując np. Statoilu w Warszawie masz paliwo orlenowskie a ta sama sieć dystrybucji w Olsztynie ma już paliwo Grupy Lotos
wiki Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 cały czas tankuję na 123 - statoil, paliwo tansze i wyśmienite, sprawdzone u mnie już przez dwa lata - miasto i trasy po 1000 km i miodzio cały czas wcześniej tankowałem na Orlenie i się zawiodłem jadac na wakacje, tuż przed koncem podróży tj. 200 metrów do kwatery auto Opel Vectra B przeszło w tryb awaryjny i zgasło, ale już wcześniej w trasie było bardzo mułowate, po kilku minutach prób odpalenia w końcu dał radę żygając wodą z tłumika paliwo tam dowoza cysterny STATOIL a z kad to mnie nie obchodzi wazne ze dobre na 123 Statoil jeszcze nigdy sie nie zawiodlem
sisi1977 Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 ja tankuje na statoilu paliwo suprema95"bezsiarkowe".takie pytanie.jezeli bezsiarkowe to ekologiczne,a wiec czy mozna sie pozbyc katalizatora tankując taką zupę. http://www.statoil.pl/statoil/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=181&layout=15
Gość seaman Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 Dla mojego silniczka tylko Shell Racing...to sie naprawde czuje!!! Pozdro
Kaśka Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Dla mojego silniczka tylko Shell Racing...to sie naprawde czuje!!! Pozdro Ja u siebie nie odczułam żadnej różnicy na plus, tylko same na minus, wzrosło mi spalanie i zrobiło sie bardziej mułowate. Może to tylko mój jednorazowy i odosobniony przypadek, ale genralnie Shell V Power Racing
audia4s4 Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Najlepiej paliwa typu orlen verwa czy tam inne odczuwa sie w słabszych silnikach.Ja wA4 tdi 90km odczuwałem a w 110 juz nie
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Leję zawsze z Orlenu i na dodatek to tańsze. Fachowcy doradzili mi aby nie lać wynalazków. Dodatki w nich są szkodliwe dla silnika. Najważniejsze nie lać na małych, prywatnych stacjach.
dzieju-Lublin Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Mechanik polecil mi lac na STATOIL-jako jedyne maja paliwo bezsiarkowe. Widzialem bialy nalot na swoich wtryskach i to mnie przekonalo. Paliwo jest srednio ok. 0,10 zl drozsze niz najtansze stacje, ale nie ma co oszczedzac bo niunia musi miec pelno wartosciowe pozywienie;). Jesli ktos ma innne info na temat tych paliw-chetnie poczytam pzdr
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Więc pisałem - lać ekodiesel na Orlenie. dzieju-Lublin - wlej i sprawdź wtryski.
Rekomendowane odpowiedzi