bandi1705 Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Witam, mam na imie Maciek to moj pierwszy post i witam wszystkich forumowiczów. Mam nietypowe pytanko odnosnie modułu pompy olejowej do 2.0Tdi 16V. Na forum nic nie znalazłem czy ktos z Was zmienial cały moduł od wersji CR po 2010 roku (z tym dłuższym imbusem 100mm)? Bo znalazlem taki zestaw za 500zl plus podobno nowa miska olejowa 280zl. Czy to bedzie działać, czy lepiej zamówić wałek zregenerowany.
Marcin Kaszyński Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Witam, Przerabiałem również wymianę całego modułu. Wymieniłem na taką co już jest poprawiona Imbus Nie dość że jest grubszy To i dłuższy. Koszt całego modułu to 1300 zł ale po odesłaniu starego modułu dostałem zwrot 500 zł. Wymiana na dłuższe Imbus to według mnie pudrowanie syfa bo prędzej czy później ta usterka i tak się pojawi Z tego co kojarzę usunęli tę usterkę dopiero w 2011 roku. Pamiętaj Imbus nie musi być dłuższy ale przede wszystkim musi być grubszy.
bandi1705 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Opublikowano 2 Listopada 2018 Kolego powiedz mi czy miske tez wymieniłeś? To 500zl to tanio jak widzę. Wysyłał mi gość zdjęcia twgo wałka i otworu zabieraka to jest ładne. Zastanawiam sie, bo wyjecie wałka i wysyłka do regeneracji to na kilka dni zostawię auto u mechanika a tak bym mial juz graty gotowe. Jakby to wytrzymało z 50tys to mi starczy.
SotoM Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 To fakt 3 dni auto stoi w parku sztywnych Ale przynajmnieJ później jeździsz ze spokojną głową Wysyłaj modul do zrobiebienia,nie ma sensu kombinować. koszt regeneracji to 650zl z wysylka + koszt demont/zamont miski i modułu Chyba że zagadasz z firmą aby ci przysłali gotowy moduł tylko przy montażu trzeba spasowac Koło pośrednie, A swój moduł odsylasz na kaucje.
bandi1705 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Opublikowano 2 Listopada 2018 To juz chyba szybciej wyjdzie jak zamówię wałek już zregenerowany i wstawię do mojego modułu, a kurierowi oddam moj stary.
Marcin Kaszyński Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Miski nie wumienialem. Nie ma takiej potrzeby. Kup zregenerowane moduł stary odeślij będziesz miał święty spokój
bandi1705 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Opublikowano 3 Listopada 2018 Tylko jak to kolo pośrednie wyregulowac zeby mi bałaganu tam nie narobiło...
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Na paski z kartki papieru która wkładasz miedzy tryby kół Dlatego dementuje się cały moduł i wysyła do niech, oni robią co trzeba i przesyłają moduł który odrazu montujesz do bloku i jedyna regulacja to ustawienie balansow Edytowane 3 Listopada 2018 przez SotoM
bandi1705 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Opublikowano 3 Listopada 2018 To wysyłam swoj moduł i niech robia co trzeba Zrobi się raz, ale bedzie spokój i nie bedzie człowiek sie martwił. Dzięki za pomoc
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Bardzo dobra decyzja napewno nie będziesz żałował... Choć ja zalowalem bo po miesiącu miałem grubszą stłuczke
bandi1705 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Opublikowano 3 Listopada 2018 Wysłałeś kolego do Futurum?
SotoM Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 28 minut temu, bandi1705 napisał: Wysłałeś kolego do Futurum? Tak
FUTURUM Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 W dniu 3.11.2018 o 08:41, bandi1705 napisał: Tylko jak to kolo pośrednie wyregulowac zeby mi bałaganu tam nie narobiło... Do wszystkich użytkowników 2.0 tdi z wałkami: NIE DOTYKAĆ KÓŁ ZĘBATYCH !!! Jeśli koło pośrednie nie będzie odkręcone to nie będziemy bawić się w ustawianie luzu międzyzębnego Jeśli chcemy zajrzeć do gniazda wałka na samochodzie to demontujemy samą pompkę olejową poprzez wypięcie segera oraz wysunięcie zabieraka przez właśnie tą pompkę(pompkę odkręcamy-2 torxy) i tak ukazuje się wałek oraz zabierak
FUTURUM Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zanim chcemy zrobić coś samemu...(wyminiana zabieraczka).Miało być tanio a wyszło -hmm. Aż nam serce krwawi jak widzimy takie zdjęcia...
Rekomendowane odpowiedzi