Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Kąt synchronizacji wałka rozrządu, a spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko. Na kompie kąt synchronizacji na rozgrzanym silniku wychodził 2.8* norma to -3;+3*. Przestawiłem kąt na - 1.1;-1.7. Co zauważyłem? Silnik pracuje bardziej miękko nie czuć drgań w kabinie, nie ma spadku mocy, biegi lżej wchodzą, ale średnie spalanie na komputerze pokładowym strasznie wariuje i podnosi się w górę nawet na postoju pokazuje średnio ponad 10l. Spalanie na wolnych waha się 0.6-0.8l. Dodam, że jak był ustawiony kąt na 0.0;-0.6 to spalanie było ok, ale trochę trzęsło w kabinie. Przebieg mam 400.000tyś. 

Edytowane przez Luki17

Opublikowano

nie patrz na fis ,mi na postoju wyświetla nie raz ponad 20,30 l ,a przy tankowaniu jest ok

Opublikowano

Ogólnie przyjemniej się jeździ jak kąt jest na -1.7 tylko spalanie średnie na postoju wzrasta do ponad 15l. I to trochę kole w oczy. Pojeżdżę i zobaczę jakie spalanie jest rzeczywiste.

Opublikowano
Godzinę temu, Luki17 napisał:

Ogólnie przyjemniej się jeździ jak kąt jest na -1.7 tylko spalanie średnie na postoju wzrasta do ponad 15l. I to trochę kole w oczy. Pojeżdżę i zobaczę jakie spalanie jest rzeczywiste.

Te 15 litrów spalania na postoju to chyba na całą dobę klekotania ? :decayed:

Rozrząd w PD-kach ustawia się na blokady , nie jest ważne jaką wartość z przedziału +/- 3 stopnie pokazuje, ważne jest tylko by się mieścił w tym przedziale :hi:

Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do ustawienia rozrządu to powinien wykonać jego ustawienie od nowa , a nie kombinować ....:P

Co niektórzy to powinni się przesiąść już na elektryki , jak ich tak drażni to że diesle paliwo spalają :grin:

Edytowane przez piotrsob1