Luki17 1 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 (edited) Witam. Mam takie pytanko. Na kompie kąt synchronizacji na rozgrzanym silniku wychodził 2.8* norma to -3;+3*. Przestawiłem kąt na - 1.1;-1.7. Co zauważyłem? Silnik pracuje bardziej miękko nie czuć drgań w kabinie, nie ma spadku mocy, biegi lżej wchodzą, ale średnie spalanie na komputerze pokładowym strasznie wariuje i podnosi się w górę nawet na postoju pokazuje średnio ponad 10l. Spalanie na wolnych waha się 0.6-0.8l. Dodam, że jak był ustawiony kąt na 0.0;-0.6 to spalanie było ok, ale trochę trzęsło w kabinie. Przebieg mam 400.000tyś. Edited November 26, 2018 by Luki17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg2505 141 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 nie patrz na fis ,mi na postoju wyświetla nie raz ponad 20,30 l ,a przy tankowaniu jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki17 1 Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 Ogólnie przyjemniej się jeździ jak kąt jest na -1.7 tylko spalanie średnie na postoju wzrasta do ponad 15l. I to trochę kole w oczy. Pojeżdżę i zobaczę jakie spalanie jest rzeczywiste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsob1 277 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 (edited) Godzinę temu, Luki17 napisał: Ogólnie przyjemniej się jeździ jak kąt jest na -1.7 tylko spalanie średnie na postoju wzrasta do ponad 15l. I to trochę kole w oczy. Pojeżdżę i zobaczę jakie spalanie jest rzeczywiste. Te 15 litrów spalania na postoju to chyba na całą dobę klekotania ? Rozrząd w PD-kach ustawia się na blokady , nie jest ważne jaką wartość z przedziału +/- 3 stopnie pokazuje, ważne jest tylko by się mieścił w tym przedziale Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do ustawienia rozrządu to powinien wykonać jego ustawienie od nowa , a nie kombinować .... Co niektórzy to powinni się przesiąść już na elektryki , jak ich tak drażni to że diesle paliwo spalają Edited November 26, 2018 by piotrsob1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil-vag 1,355 Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Tak ciężko poszukać i podpinać się pod istniejące wątki ? https://a4-klub.pl/topic/250849-kąt-synchronizacji-wałka-synchro-angle-mity-czy-fakty/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts