storm37 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam, czy jest mozliwosc podlaczenia sprezarki z silnika ALH (golf IV - VTG) do silnika AGR (bora) slyszalem ze po paru modyfikacjach mozna ja podlaczyc pozdrawiam
spetsnaz Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam, czy jest mozliwosc podlaczenia sprezarki z silnika ALH (golf IV - VTG) do silnika AGR (bora) slyszalem ze po paru modyfikacjach mozna ja podlaczyc pozdrawiam Kolego różnice są spore, ALH jest w jednym odlewie z kolektorem, ma też inne ułożenie wylotu powietrza oraz zasilania i powrotu olejowego. Przy przeniesieniu przewodów powinno jednak się udać. Może lepiej będzie założyć ASV?
storm37 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 chodzi o to ze turbina jest juz zamontowana w aucie, kwestia tylko podlaczenia zasilania, czyli jezeli podcisnienie sie podlaczy tak jak w alh powinno smigac ??
Sztomel Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 jeśli będzie podłączone podciśnienie to owszem ale musisz też wymienić zaworek N75 z tego jaki masz na ten plastikowy z białą główką bo Twój jest ciśnieniowy.
spetsnaz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 jeśli będzie podłączone podciśnienie to owszem ale musisz też wymienić zaworek N75 z tego jaki masz na ten plastikowy z białą główką bo Twój jest ciśnieniowy. Nic nie musi zmieniać w układzie podciśnienia, obie turbiny są VTG i maja te same zaworki.
jaro4444 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Nic nie musi zmieniać w układzie podciśnienia, obie turbiny są VTG i maja te same zaworki. Może lepiej będzie założyć ASV? Spetnaz nie pisz bzdur 1. Silnik AGR ma turbine z westgate nie VNT więc zakładasz podciśnienie i zmieniasz oprogramowanie sterujące. Do tego zasilanie i spływ oleju oraz przeróbki downpipe w wydechu. 2.Turbiny ALH i ASV są identyczne - obie to GT1749V. 3. Jak już zakładasz VTG to spraw sobie ASZ (GT1749VA) lub coś KKK BV39- potencjał na przyszlość a cena taka jak ALH/ASZ.
Sztomel Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 dzięki jaro4444 za wyręczenie, słuchajcie go koledzy bo większość ludzisk się od Niego uczyła w takich przypadkach !!!
spetsnaz Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Spetnaz nie pisz bzdur 1. Silnik AGR ma turbine z westgate nie VNT więc zakładasz podciśnienie i zmieniasz oprogramowanie sterujące. Do tego zasilanie i spływ oleju oraz przeróbki downpipe w wydechu. przepraszam za wprowadzenie zamętu, wziąłem numery nie z tej specyfikacji, w przypadku turbiny ASV sugerowałem się inną (wyższą) mocą silnika.
storm37 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Opublikowano 2 Marca 2009 zmieniasz oprogramowanie sterujące. Do tego zasilanie i spływ oleju oraz przeróbki downpipe w wydechu. jaro4444 mozesz mnie troche bardziej przyblizyc do tematu czy mozna ten program zmienic vagiem, jezeli tak to prosze o dokladny opis jak to zrobic pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi