Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Problem ze skrzynią biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj kupilem A4 TDi i wracajac od sprzedajacego wszystko bylo ok, zrobilem nia 150km na poczatku zaczela skrzeczec trojka, potem przy ruszaniu wbilem 1 ruszylem i drazek sie zablokowal w pozycji 1 i nie da sie nic zrobic. POMOCY!!!! ;(

Opublikowano

Wczoraj kupilem A4 TDi i wracajac od sprzedajacego wszystko bylo ok, zrobilem nia 150km na poczatku zaczela skrzeczec trojka, potem przy ruszaniu wbilem 1 ruszylem i drazek sie zablokowal w pozycji 1 i nie da sie nic zrobic. POMOCY!!!! ;(

sugreuje oddanie auta... masz takie prawo :hi:

Opublikowano

albo sprzedajacy wiedział o problemie w skrzyni albo zbieg okolicznosci

jesli okaze sie ze cos powaznego w skrzyni to czy ciekawe nie ma innych ukrytych wad

proponuje pogadac z gosciem o zwrot kasy za naprawe albo oddanie auta

kiedys jak kupowałem skode koles ukrył pare rzeczy po tygodniu pojechałem do niego ( nie sam) , (ale miałem juz postawiona diagnoze) dostałem 70% kasy za naprawe

wiec walcz o swoje masz prawo do tego

Opublikowano

Tylko ze oprocz tego auto jest w b.dobrym stanie turbina po regeneracji rozrzad wszystkie plyny itp sa nowe zawieszenie igla wszystko przed kupnem bylo dokladnie sprawdzone... mialem na auto 13tys gosc chcial za nie 14, tysiaka ucielem i w mojej okolicy naprawde nie bylo niczego innego w takim stanie jak ten (same wiatraki) auto ma udokumentowana ksiazke... moze to jest jakis drobiazg jakies wodziki czy cos, wtedy zarzadalbym zwrotu kosztow naprawy. jedynka jest wbita i na niej da sie jezdzc (zero chrobotania itp) jak do goscia dzwonilem to byl zaskoczony...

Autowzielem na podnosnik, skrzynia byla zalana olejem, udalo mi sie jakos ta jedynke odblokowac, auto jezdzi, ale skrzynia glosno chodzi, i jak wrzucam trojke to skrzeczy... Chyba bedem musial skrzynie wymienic bo robic sie nie oplaca...

Co o tym sadzicie? :(