matyj89 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Witam. Jestem świeżo po wymianie rozrzadu. Pozyczylem złącze diagnostyczne Delphi w celu ustawienia kąta wtrysku. Przestawiam fasolki na walku a kąt sie nic nie zmienia. Jedynie gdy dojade do granicy to silnik nie chce zapalić i wywala bład. Sprawdzam na kanale 44. Już sam nie wiem co robie źle, czy program nie odpowiedni?
bin85 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Prawdopodobnie patrzysz nie na ten kanał, szukaj kanału z opisem synchronizacja lub coś podobnego, ewentualnie podłącz VCDS jeżeli masz taką możliwość
matyj89 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2018 Właśnie nie mam dostępu do vcds. Niegdzie indziej w delphi nie moge znaleźć opisu typu sunchronizacja itp...
Dev Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) VCDS blok 51 okienko nr 4 Jak masz wątpliwości co do ustawienia rozrządu to ustaw wał na "0" A potem popusc 3 śruby na kole wałka. Dlugi klucz 18tka do ruszenia wałka i wsadz blokadę. Jak wejdzie blokada zakreć śruby od walka i po temacie Edytowane 24 Grudnia 2018 przez Dev
matyj89 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2018 Miałem tak zrobione, przy montażu rozrzadu. Nie potrzebnie ruszalem
Rekomendowane odpowiedzi