andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Panowie, czy mógłby mnie ktoś poratować rozpiską pinów od napędu/modułu nawigacji (mała nawigacja między zegarami), jaki jest w bagażniku po lewej stronie? Jeśli dobrze kojarzę, przy nawigacji też jest wyciszenie radia zrobione i chciałbym się do tego wyciszenia podpiąć przy wrzuceniu wstecznego. Ostatnio dodawałem PDC i mi tego brakuje, a skoro mam nawigację to wszystko bym ogarnął w okolicach bagażnika. Pozdrawiam Andrzej
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jakie masz radio ? BNS 5.0 ? (RNS-LOW) ? czy po prostu zwykłe radio a tylko mała nawi (NS-LOW) i panel sterowania w tunelu ? jak ns-low to masz schemat NS-LOW.pdf
andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 Tak, radio zwykłe symphony II, dzięki bardzo, a masz może taką zwykłą rozpiskę pinów z tyłu napędu? Tych schematów co załączyłeś to tak nie ogarniam do końca
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 No to masz do radia taki sygnał: MUTE, jest to sygnał wykorzystywany przez telefon/BT:
andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ok, to co mnie interesuje to jest zdaje się J401-T20e/17, czy dobrze rozumiem, że w przypadku posiadania telefonu (trzy gwiazdki), mute idzie z nawigacji do BT i potem dalej do radia? Czyli wystarczy, że przez przekaźnik zasilany lampką wstecznego podam masę na T20e/17 i powinno działać.
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Tak, tylko wytargaj radio i zobacz czy masz rzeczywiście to przyłączone do radia, czy czasem nie będzie trzeba doprowadzić na ten T10/1 przewodu...
andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 Podłączone mam na pewno, targałem całość jak wrzucałem BOSE i pamiętam, że ten pin był obsadzony, po drugie wyciszenie działa jak ktoś do mnie dzwoni Jeszcze raz dzięki bardzo Pozdrawiam Andrzej
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Teraz, andrew01 napisał: po drugie wyciszenie działa jak ktoś do mnie dzwoni No to jesli dasz masę przez przekaźnik na ten obwód to powinno być OK Daj znać po zrobieniu czy działa
andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dam znać na pewno, tylko z czasem u mnie krucho i materia musi nabrać mocy prawnej
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Tylko zapobiegawczo wrzuć sobie diodę zaporowo w układ jeśli masz MCE High Tak, żeby napięcie szło tylko w stronę przekaźnika i nie wróciło na MCE
andrew01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 tak, dioda musi być, co prawda zdania są podzielone ale ja tam wole nie ryzykować
kamil-vag Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 1 minutę temu, andrew01 napisał: ale ja tam wole nie ryzykować Otóż to
andrew01 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 W dniu 30.12.2018 o 20:36, kamil-vag napisał: Daj znać po zrobieniu czy działa Oj długo to trwało zanim się w końcu za to zabrałem - ale zrobione i działa idealnie Pozdrawiam Andrzej
Rekomendowane odpowiedzi