Guns88 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam, po kilku godzinach czytania starych tematów chciałbym uzyskać konkretne i aktualne odpowiedzi w jednym miejscu. jak wyglada sprawa założenia skrzyni z diesela do benzynki o pojemności z tytułu? Czy przełożenia nie będą za długie? Utrudniające ruszanie lub zbytnio obniżające obroty na ostatnim biegu? Dodam ze auto mam zmodzone na 250Km, avj z quattro 5b. Sporo jeżdżę trasami i denerwuje mnie 4000rpm przy 140kmh. najchetniej bym porozmawiał z kimś kto ma skrzynie 1.9tdi w 1.8t(może nawet z lubelskiego?;)) także proszę o odzew w wolnej chwili kolejne pytanie- przy montażu 6b z bfb czy 2.0tfsi sytuacja jest podobna jak np 5b diesel? Chodzi o obroty(przełożenia). Które rozwiązanie lepsze? prosilbym dla porównania o rozpiskę przełożeń skrzyń 6 i 5b jeśli ktoś ma(najlepiej bfb b6, b7 i 2.0tfsi i do tego jakieś dieselki pasujące p&p) Jeszcze kwestia odczytu prędkości - łatwo idzie się pozbyć impulsatora?(auto z 2001r), może to argument za skrzynia starsza 1.9tdi zamiast nowszej benzyny? przy okazji zapytam jeszcze o poduszki silnika i skrzyni- jakie założyć mocniejsze do noszonego 1.8? Z 2.5tdi? Seria mi siadają o rok:/ pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku;)
MemberA4 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 https://a4-klub.pl/topic/380885-zakładał-ktoś-skrzynie-gbc-do-18-turbo/
Gremlin0209 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 6 biegowa w bfb w quattro ma przy 3tys obrotow okolo 130km/h wiec chyba powinma byc taka dobra ?
Misieqq7 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Mam z 2 tfsi w 1.8t i ma długie przełożenie. Można dorwać w dobrych pieniądzach. Moja chyba ma na 6 biegu przy ponad 2900 obrotów ma 140. Nie wiem czy na pewno dobrze pamietam Sprawdzę to jeszcze
Guns88 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2019 4 godziny temu, Misieqq7 napisał: Mam z 2 tfsi w 1.8t i ma długie przełożenie. Można dorwać w dobrych pieniądzach. Moja chyba ma na 6 biegu przy ponad 2900 obrotów ma 140. Nie wiem czy na pewno dobrze pamietam Sprawdzę to jeszcze Możesz mi na pw napisać dokładniej co i jak? Oznaczenie skrzyni wału dyfra i czy coś jeszcze trzeba zmieniać.. Dzieki:)
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 11 godzin temu, Guns88 napisał: Witam, po kilku godzinach czytania starych tematów chciałbym uzyskać konkretne i aktualne odpowiedzi w jednym miejscu. jak wyglada sprawa założenia skrzyni z diesela do benzynki o pojemności z tytułu? Czy przełożenia nie będą za długie? Utrudniające ruszanie lub zbytnio obniżające obroty na ostatnim biegu? Dodam ze auto mam zmodzone na 250Km, avj z quattro 5b. Sporo jeżdżę trasami i denerwuje mnie 4000rpm przy 140kmh. najchetniej bym porozmawiał z kimś kto ma skrzynie 1.9tdi w 1.8t(może nawet z lubelskiego?;)) także proszę o odzew w wolnej chwili kolejne pytanie- przy montażu 6b z bfb czy 2.0tfsi sytuacja jest podobna jak np 5b diesel? Chodzi o obroty(przełożenia). Które rozwiązanie lepsze? prosilbym dla porównania o rozpiskę przełożeń skrzyń 6 i 5b jeśli ktoś ma(najlepiej bfb b6, b7 i 2.0tfsi i do tego jakieś dieselki pasujące p&p) Jeszcze kwestia odczytu prędkości - łatwo idzie się pozbyć impulsatora?(auto z 2001r), może to argument za skrzynia starsza 1.9tdi zamiast nowszej benzyny? przy okazji zapytam jeszcze o poduszki silnika i skrzyni- jakie założyć mocniejsze do noszonego 1.8? Z 2.5tdi? Seria mi siadają o rok:/ pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku;) szukaj z 2.5tdi
Guns88 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2019 13 godzin temu, Dev napisał: szukaj z 2.5tdi Mówisz o poduszkach? Pasują p&p z b6/7 czy będą pasować jeszcze z innych modelów?
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 4 godziny temu, Guns88 napisał: Mówisz o poduszkach? Pasują p&p z b6/7 czy będą pasować jeszcze z innych modelów? O skrzyni
Guns88 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2019 Godzinę temu, Dev napisał: O skrzyni Godzinę temu, Dev napisał: O skrzyni 2.5 to Chiba przesada z przelozeniami i dużo przeróbek, rozrusznika, sprzęgła i 2masy wolałbym nie ruszać
Miras95 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Na skrzyni z 2.5 tdi to przy 3000 tyś obrotów zamkniesz licznik ?? A tak na poważnie to najlepiej szukaj skrzyni z 2.0tfsi(GVE, GMV,GYY,) bo były długie i z 1.8t bfb(GJW) też była dosyć długa
Rekomendowane odpowiedzi