ksiadz99 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 nie bijcie, troche to glupie ale nie wiem co o tym myslec.. ilekroc sprawdzam stan oleju czy poziom plynu chlodzacego to zawsze korek od zbiorniczka z plynem jest niedokrecony.. i to nie malo bo jakies pol obrotu a czasami wiecej.. i tak sie zastanawiam czy to nie jest powod mojego nieznacznego ubywania plynu, ktory moze poprostu odparowywac. powiedzcie mi, czy to jest zjawisko normalne? jakis sposob na utrzymanie odpowiedniego cisnienia w ukladzie?
Mafia56 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Kolego zakup sobie nowy koreczek tzn taki ze szrotu i bedzie oki....koszt 30 zł
Sztomel Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 powiedzcie mi, czy to jest zjawisko normalne? zjawiskiem normalnym jest, że zawór ciśnieniowy w korku uwalnia zbytni nadmiar ciśnienia ale żeby sam się odkręcał to już nie, masz jakieś perpetum mobille
Musashi Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 powiedzcie mi, czy to jest zjawisko normalne? zjawiskiem normalnym jest, że zawór ciśnieniowy w korku uwalnia zbytni nadmiar ciśnienia ale żeby sam się odkręcał to już nie, masz jakieś perpetum mobille spojrz na nick kolegi przekieruj sile samoodkrecajaca koreczek, na wal korbowy...
Sztomel Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 ale rodzaj silnika nie ma żadnego wpływu na samoodkręcanie się korka, nie ma przecież układów podciśnieniowych
radwdo Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Kup korek nowy, bo to jest groszowa sprawa. Ja w sklepie z częściami za jakiś dobry zamiennik dałem 14zł :>
audi.wielun Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 U mnie korek od samego początku wkręca się ciasno,a na końcu wkręcania czuć wyraźną zapadkę (blokadę) Raczej jest nie możliwe żeby sam się odkręcił.
Rekomendowane odpowiedzi