pe1n Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam wszystkich użytkowników :) W moim ADR 1.8 mam taki problem już od momentu zakupu, zapala mi się co chwile rezerwa, obojętnie za ile zaleje przejade pare km w tym czasie wskaźnik zdąży opaść do 0 i zapali się rezerwa, dzisiaj wsiadając do samochodu miałem pokazane 1/2 paliwa, pochodził minute i w ciągu tej chwili wskaźnik od 1/2 spadał po woli do 0 aż zapaliła się rezerwa. Dziurawego baku nie mam. To wina pływaka w baku? Bo dziwne trochę objawy... Dziękuje za każdą pomoc!
Adrian1727 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 W dniu 10.01.2019 o 15:08, pe1n napisał: Pomoże ktoś? Tak raczej to wina pływaka, ja miałem podobnie u mnie jakimś cudem płytka się wysunęła i wypadła z ramki i miałem wieczną rezerwę, musisz dostać się do pływaka i sprawdzić stan płytki może jest już wytarta ze starości wtedy też będzie przekłamywać, dorzucę zdjęcie z internetu. Koniec końców wydaje mi się że bez rozbiórki nic nie zrobisz, w razie pytań pisz na pw, przerabiałem ten temat w całości Zdjęcie płytki
wesz82 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Czasem jest to przybrudzone i wystarczy przeleciec papierkiem 600 i smiga jak nowka. Na forum sga robi sie czesto takie czyszczenie i pomaga. Inna sprawa jak wskaznik zyje wlasnym zyciem czyli lata jak chce podczas jazdy to wtedy bodajże impulsator do wymiany.
pe1n Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 Dziękuje wam bardzo, w wolnej chwili ogarnę i zobaczę!
Rekomendowane odpowiedzi