bartex Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Trzy miesiące temu wymieniałem sondę na nową oryginalną BOSCHA i niestety umarła:( Silnik zaczął wariować, strasznie nim szarpało - szczególnie na wolnych obrotach. Dzisiaj wymieniłem na nową i silniczek chodzi prawie idealnie, prawie bo ma lekkie zachwiania obrotów w granicach 800 - 1000. Spowodowane to jest pewnie tym, że na jałowym powinna pracować w granicach -10%.....+10% a u mnie wskazuje nawet -25%. Dlaczego tak się dzieje? Czyżby przez to że wywaliłem katalizator? A może szukać gdzieś indziej przyczyny? Jakiś przekaźnik sondy - jest wogóle coś takiego? Coś jest nie tak, przecież nie będę kupował co 3 miesiące nowej sondy bo to dość spory koszt - 330zł oryginał. Gdzie szukać przyczyny?
adamq Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 Wyczyść przepustnicę i ją ładnie VAGiem zaadaptuj :biggrin:
bartex Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Opublikowano 17 Marca 2007 Przepustnica była wyczyszczona na błysk i zaadoptowana - to nie to, gdzie szukać dalej?
Rekomendowane odpowiedzi