tekilus Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Witam, mojej żonie wywaliło błąd P0196 - 006 - niewiarygodny sygnał, sporadyczny 00406 - czujnik temperatury oleju (g8) stan błędu: 00100110 priorytet błędu: 2 itd ogolnie dławi go czasami podczas jazdy i oczywiście na fisie swieci się konewka oleju z podpisem oil sensor. Moje pytanie czy czujnik g8 w silniku cdya to ten w misce olejowej? Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo911 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Czujnik w misce olejowej pełni 2 zadania: pomiar poziomu oleju oraz pomiar temperatury oleju. Z doświadczenia również wiem że jeśli chodzi o te czujniki to lepiej je od razu kupić w ASO. Niestety nie należą do najtańszych bo koło 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilus Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Niewiesz czy jak powiem gościowi w aso mój vin i ze chce czujnik g8 to będzie wiedział ze to chodzi o ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo911 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Powinien wiedzieć, przecież zawsze mogą zawołać kogoś z serwisu jak handlowiec będzie nie ogarnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi