Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odpalanie na ciepłym silniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam mały problem z moją Audi b7 1.8t. Na zimnym silniku autko odpala bez problemu ( na dotyk) problem zaczyna się w chwili kiedy nagrzeje się do 90 i naprzyklad muszę zatrzymać się w sklepie, po 20 minutach wchodzę do auta i jest problem kręcę i kręcę i nic, auto nie może odpalić, dopiero po chwili zaskakuje i jest ok. Jak gaszę go tylko na chwilkę problemu nie ma, odpala bez problemu. Maił może ktoś coś podobnego? Proszę o jakieś wskazówki. 

Opublikowano

Czujnik temperatury plynu chlodzacego do wymiany. jakbys podlaczyl pod kompa to moglbys go sprawdzic ale koszt czujnika nie jest duzy i wymienialbym w ciemno. Teraz zobaczyłem że ostatnio miałeś problem z błędem czujnika temperatury-wymieniłeś go?

Edytowane przez sitar

Opublikowano
  • Autor

Tak wymieniłem, a dzisiaj zobaczyłem taką zależność że w chwili kiedy nie chce odpalic dodaje gazu i zaskakuje. 

Opublikowano

Sprawdzten czujnik na kompie albo kup ori bo twój problem leży raczej po jego stronie 

Opublikowano
  • Autor

Spoko podjadę na kompa i zobaczę ? dzięki za pomoc. 

Opublikowano

jak sprawdzić ten czujnik vagiem?

Opublikowano

Bloki pomiarowe 001 temp płynu g62 czujnik w audi ma dwa wskazania jeden na zegary drugi na ECU i czasem się zdarza że ten na ECU pada i pokazuje 90 stopni na blacie a sterownik widzi inaczej. 

Screenshot_20190119-100054_Samsung Internet Beta.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Spoko podjadę na kompa i zobaczę ? dzięki za pomoc. 

Opublikowano
  • Autor

Byłem na kompie i pokazało uszkodzony czujnik położenia wału. W przyszłym tygodniu wymieniam. Dam znać czy pomogło

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Byłem na kompie i pokazało uszkodzony czujnik położenia wału. W przyszłym tygodniu wymieniam. Dam znać czy pomogło

Opublikowano
  • Autor

Po wymianie czujnika wału problem niestety nie zniknął ? auto dalej czasami ciężko odpala na ciepłym silniku. Znajomy mechanik powiedział że może to być silniczek krokowy ale w pierwszej kolejności zaczął by od oczyszczenia przepustnicy. Dodam że czyjnik temperatury raczej odpada bo VAG pokazywał na zegarach i na ECU jednakową wartość. Mam jeszcze jedno podejrzenie, od chwili kiedy kupiłem auto (3 lata temu) pompka paliwowa wydaje mi taki dziwny skrzeczący dźwięk może poprostu ona już zaczyna szwankować. Co o tym myślicie..?? 

Opublikowano
11 godzin temu, Cukier191 napisał:

Znajomy mechanik powiedział że może to być silniczek krokowy ale w pierwszej kolejności zaczął by od oczyszczenia przepustnicy. 

Do tego mechanika to bym nie jeździł, jak ci każe sprawdzać w 1.8t silnik krokowy :)

Opublikowano
  • Autor

To jaki masz pomysł? 

Opublikowano
23 godziny temu, Cukier191 napisał:

pompka paliwowa wydaje mi taki dziwny skrzeczący dźwięk może poprostu ona już zaczyna szwankować. Co o tym myślicie..??

Próbowałeś zakręcić butlę z gazem, wypalić resztę gazu z przewodów, pojeździć na samej benzynie i sprawdzić czy dalej jest to samo? Może wtryski albo reduktor puszczają gaz, jest zalany i dlatego ciężko odpala. Jakby była winna pompa paliwa to na zimnym też powinieneś mieć problemy z odpaleniem ale możesz sprawdzić ciśnienie paliwa przy rozruchu dla pewności.

Opublikowano
  • Autor

Gaz raczej odpada bo jeździłem na samym paliwie bez kropli gazu i sytuacja nie uległa zmianie. To o czym pisałeś przerobiłem z gazownikien u którego montowałem gaz, instalacja sprawdzona i raczej jest ok. Dzisiaj doszedłem do takiego wniosku że chyba mi go zalewa, bo problem z odpaleniem miałem w garażu i w chwili kiedy zaskoczył było czuć paliwo, więc chyba to będzie wina tego czujnika temperatury. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problemem okazał się czujnik temperatury. Po wymianie na oryginalny wszytko działa jak trzeba. Dzięki za pomoc.