Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[br]Dopisany: 21 Marzec 2009, 07:35_________________________________________________

moskal na hopkach będzie Ci lekko przycierało, zwłaszcza tył. Jakbys miał przy tym ET 8" felgę to byłoby :good:

tył tak nisko stoi bo obydwa zbiorniki prawie pełne ( Pb i LPG )

Moskal ty masz zwykły zawias bo wysoko stoi :mysli:

Zwykły , teraz jak bede wymieniał wahacze to go opuszcze tylko nie wiem o ile bo mi kapcie wystaja po 1cm z każdej strony :kox: :kox: :kox:

i może trzeć bo sie na dziurach nie schowa w nadkolu

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to powróće jeszcze do tematu powyżej o rozmiar felg do a4 b7 avant 2005.gdzie orginalny wymiar to 7J 16'' ET 42

Podsumowując do tego modelu można śmiało zakładać fele:

7,5 J 17" ET 35,

18'' 8J ET 35,

8J 17'' ET 38,czy z tymi będzie problem różnica na szerokości 7J a 8Jczyli 1 '' z tym że fela przesunie się o 4 mm.na zewnątrz różnica między ET 42 a ET38 chyba dobrze myśle,

No i pytanko jeszcze o ten wymiar bo też taki znalazłem

7,5J 17'' ET 28 czy tu będzie problem bo różnica na ET między 42 a 28 jest 14 mm na zewnątrz i czy nie będzie to tarło czy wystawało.

Z góry dzięki za odp.[br]Dopisany: 21 Marzec 2009, 09:20_________________________________________________Dodam że te z ET 28 się najbardziej mi podobają i fajnie by poszerzyły niunie :>

Opublikowano

size=1]Dopisany: 21 Marzec 2009, 09:20[/size]_________________________________________________Dodam że te z ET 28 się najbardziej mi podobają i fajnie by poszerzyły niunie :>

bierz je , ma być szeroooko , nic nie bedzie tarło :good:

Opublikowano

Ok dzięki za info właśnie ma być szeroko :>

Pytam o te ET 28 bo widze że u Ciebie przy ET24 troche wystaje,rozumiem że u mnie przy ET 28 będzie OK na styk,no chyba że kontrukcja nadkola w b7 różni się od b5 :>

Opublikowano

7,5J 17'' ET 28 czy tu będzie problem bo różnica na ET między 42 a 28 jest 14 mm na zewnątrz i czy nie będzie to tarło czy wystawało.

bedziesz miał je troszke bardziej schowane niż u mnie bo ja mam felge 8.5" a ty 7.5" , wiec u mnie felga jest jeszcze dodatkowo o 12mm szersza na każdą strone , dlatego wystaje poza obrys. nie łam sie , zobacz 2 corrado mojego znajomka , ten dopiero ma ET :shocked: :shocked: troche HARDCORE :shocked: :shocked: :shocked:

zdjcie023x.jpg

zdjcie024q.jpg

zdjcie021s.jpg

zdjcie022rro.jpg

zdjcie011fzo.jpg

zdjcie016x.jpg

77262348.jpg

Opublikowano

To zależy jeszcze jaką oponę kolega Arek 119 założy. Przy ET45 jest tak...

20090321297.jpg

Opublikowano

a jaka masz gume ????

Opublikowano

225/45/R17 felga 7,5J ET 45

Opublikowano

O to widze że będę miał na styk ET 28 a ET 45 to już 17mm na zewnątrz :mysli:

A Tobie WiesiekM ile jeszcze luzu na zewnątrz zmieściło by sie jeszcze 17mm :>[br]Dopisany: 21 Marzec 2009, 13:15_________________________________________________Tak co by o nadkole nie tarło :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli masz obniżony zawias, albo w taki w planie, to ze względu na przód proponowałbym jednak ET35.

Z tyłu jest więcej miejsca. Zastanawiam się, czy nie założyć dystansów 10 mm.

20090321298.jpg

Opublikowano

TO ZNOWU JA

KTÓRE BYŚCIE WYBRALI

TA MA PRAEI NÓWKI OPONY 225/50/R17''

ET FELGI 45 http://www.allegro.pl/item580189783_audi_a4_8k0_komplet_felg_aluminiowych.html

CZY TA ET 42 OPONY 235/45/R17'' TROCHE GORSZE OPONY http://www.allegro.pl/item590307400_audi_a4_komplet_felg_17_cali.html

TA PIERWSZA FELGA MA WYŻSZY ROZMIAR OPONY 50 I NIE WIEM CZY WEJDZIE CHYBA LEPIEJ JAK BY YŁO 45 TAK JAK W PRZYPADKU DRUGIEJ :>

PROSZE O RADE :>

Opublikowano

Te pierwsze felgi, są identyczne jak moje. Rozmiar opon na tych drugich jest bardziej odpowiedni.

Opublikowano

WiesiekM a wrzuć fotke jak na gruncie wyglądają z profilu

JAK MASZ OCZYWIŚCIE

Opublikowano

Jakie dystanse przy alu 8Jx17 x 225-235, ET 55???Bo chcę dziś łyknąc je bo to ładne RH i za dobre pieniądze :rolleyes:

Opublikowano

Wystarczy poszukac: 20mm

Opublikowano

podziękował :hi:

Opublikowano

Wystarczy poszukac: 20mm

mam na sprzedanie ze śrubami , szczególy w dziale "sprzedam"

Opublikowano

i nie sugeruj sie tym ,ze im wiekszy rozmiar opony to bedzie ona blizej błotnika i moze cokolwiek trzeć. Bzdura, zakładając wieksza opone auto podnosi ci sie do góry , szpara między błotnikiem a opona powieksza sie i auto wyglada jak allroad :thumbdown:

Zastanów się co piszesz... Gdzie mocujesz felgę do auta? Większa opona (wyższy profil w mm) zmniejsza dziurę w nadkolu i podnosi auto do góry (prześwit).

Opublikowano

To załóż 16" i 18" i powiedz mi dlaczego przy 18" jest większa szpara miedzy nadkolem a oponą skoro fizycznie jest ona wieksza.

Opublikowano

To załóż 16" i 18" i powiedz mi dlaczego przy 18" jest większa szpara miedzy nadkolem a oponą skoro fizycznie jest ona wieksza.

Ty mówisz o felgach, a jedzie się na oponach...