Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok dzięki, a bardzo śmiesznie to będzie wyglądało przy ori zawiasie?

Niestety będzie wyglądało :confused4: Pasuje obniżyć :wink4:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Narazie kupie fele i wstawię do ori zawiechy zobaczymy jak to będzie wyglądało a o obniżaniu sie najwyżej niedługo pomyśli, w końcu to nie jakiś kosmiczny koszt :)

Opublikowano

Mam takie pytanko czy felgi o tym rozmiarze będą pasowały bez problemu 8 x 17 5x112 35 ? Felgi mam zamiar wsadzić do seryjnego zawiasu . Podpowiedźcie jak będzie z tym rozmiarem jeszcze 8,5 x 18 5x112 35

Opublikowano

te i te będą pasować :good:

Opublikowano

rob ale nie trzeba zakładać dystansów ani zawiasu obniżać ?

Opublikowano

Mam takie pytanko czy felgi o tym rozmiarze będą pasowały bez problemu 8 x 17 5x112 35 ? Felgi mam zamiar wsadzić do seryjnego zawiasu . Podpowiedźcie jak będzie z tym rozmiarem jeszcze 8,5 x 18 5x112 35

Ja bede dzis zakładał 8.5" R17 ET24 to ci moge później wrzucić fotki jak to wyglada z odstawaniem felgi , myśle że dystanse nie beda potrzebne. za to napewno nie obejdzie sie bez obnizenia zawiasu , chociaz nie wiem jak to bedzie wyglądać w praktyce , na tył zakładam 235/45 a na przód 225/45. w kazdym badz razie wrzuce później fotki poglądowe.

Opublikowano

wrzuć wrzuć bo sam jestem ciekawy, dużo na allegro kółek z małym ET, no i pasuje to chociaż poglądowo obczaić :wink4:

Opublikowano

W razie jakby ktos chciał to mam na sprzedaż dystanse 5x112 szerokość 20mm z kompletem śrub + 4 śruby antykradzieżowe. oferty zbieram na Pw

Opublikowano

sruby antykradziezowe - szkoda kasy !! :thumbdown:

Opublikowano

sruby antykradziezowe - szkoda kasy !! :thumbdown:

wiem , ale były w zestawie jak ja kupowałem wiec po co miałbym sobie zostawiać :decayed:

Opublikowano

Witam wszyskich tyle się naczytalem ,ale odpowiedzi nie znalazłem do swojego modelu A4 B7 Awant 2005 a mianowicie

Chciałbym zmienić felgi w moim audi,no generalnie musze bo rozwaliłem 4 szt. Są tam fabryczne felgi 7J 16" ET42, ja chciałbym założyć felgi 7,5 J 17" ET 35 i czy nie będzie problemu tzn.nic nie będzie tarło itd. chodzi mi o tą różnice ET.i o różnice 7J a 7,5J. No i jeszcze jedno czy warto kupować podróby z allegro http://moto.allegro.pl/item587637454_nowe_felgi..._super_model.html czy lepiej orginał używany.i jakie najlepiej opony do tych 17",aby nie tarło,dodam że ten model mi się podoba a orginałów ciekawych nie ma.A i jeszcze jedno gdzieś wyczytałem że przy tej feldze ma być ET 45.

Z góry dzięki za fachową rade :>

Opublikowano

Są tam fabryczne felgi 7J 16" ET42, ja chciałbym założyć felgi 7,5 J 17" ET 35 i czy nie będzie problemu tzn.nic nie będzie tarło itd. chodzi mi o tą różnice ET.i o różnice 7J a 7,5J.

Różnica pomiędzy felga 7J a 7.5J to pół cala czyli 12mm , nic nie bedzie tarlo , nie martw sie

No i jeszcze jedno czy warto kupować podróby z allegro czy lepiej orginał używany.i jakie najlepiej opony do tych 17",aby nie tarło

nie warto kupowac podróbek bo sie krzywia od samego stania w nasłonecznionym miejscu.

do felg o szerokości 7.5" zaleca sie takie rozmiary opon:

205/40 R 17

215/40 R 17

225/45 R 17

235/45 R 17

z czego pierwszych dwóch nie polecam bo miałem na aucie i jest jak w wozie drabiniastym :thumbdown:

i nie sugeruj sie tym ,ze im wiekszy rozmiar opony to bedzie ona blizej błotnika i moze cokolwiek trzeć. Bzdura, zakładając wieksza opone auto podnosi ci sie do góry , szpara między błotnikiem a opona powieksza sie i auto wyglada jak allroad :thumbdown:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi tak sobie myśle że jeśli 17'' wchodzi to może bym się połakomił na 18'' 8J ET 35 czy to już będzie problem :>

I jakie najlepiej oponki do tych 18''225/45 R 17 czy

235/45 R 17

Czyli generalnie te podróby to lipa,szkoda bo fajnie wyglądają :mysli:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi tak sobie myśle że jeśli 17'' wchodzi to może bym się połakomił na 18'' 8J ET 35 czy to już będzie problem :>

Żaden problem , ja dzis bede wsadzał do mnie 8.5" ET24 R17

I jakie najlepiej oponki do tych 18''225/45 R 17 czy

235/45 R 17

mylisz pojecia , jesli chcesz kupić opony 18" to musisz szukać R18 a nie R17 , bo właśnie "R" to średnica w calach.

ja dzis bede takie kapcie o których piszesz ( 225/45 i 235/45 ) zakładał to wrzuce później foto jak to wyszło.

Opublikowano

A pomyłke zrobiłem chodziło mi o 18''felgi i opony 18''225/45 R 18 czy

235/45 R 18 a nie tak jak napisałem 17'' :hi:

To jak złożysz to wrzuć foty zobaczymy jak się prezentuje

[br]Dopisany: 20 Marzec 2009, 12:40_________________________________________________Znalazłam takie niby orginał http://moto.allegro.pl/item577090753_orginalne_alu_felgi_17_audi_a6_allroad_a4.html tylko że 8j i ET38 i nie wiem czy wejdzie :>

Opublikowano

A pomyłke zrobiłem chodziło mi o 18''felgi i opony 18''225/45 R 18

Do 18" to raczej 225/40R18

Opublikowano

załozyłem , na styk :good:

przód 225/45

tył 235/45

59240481.jpg

55734460.jpg

xxxzgc.jpg

xxxxi.jpg

xxxxxq.jpg

Opublikowano

moskal na hopkach będzie Ci lekko przycierało, zwłaszcza tył. Jakbys miał przy tym ET 8" felgę to byłoby :good:

Opublikowano

Moskal ty masz zwykły zawias bo wysoko stoi :mysli: