Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pacjent: Audi A4 B7 kombi.

Oryginalne felgi mam 16" 7J ET42 + oponki zimowe 205/55 R16 i wsio pasi.

W ubiegłym roku miałem letnie oponki 225/45 R17 na feldze 17" 7J ET40 - było dobrze, ale i tak trochę felgę porysowałem, mimo iż opona ma specjalny pas GY Excellence.... i wcale nie wyglądały jak balony, wręcz idealnie jak dla mnie.

W tym roku chcę założyć na te same felgi 17" 7J ET40 , ale oponki 235/45 R17. Pytanie czy nie będzie nic obcierać??

dopiero co tłumaczyłem że na 7,5J nie powinno zakładać się 235, a ty chcesz je założyć na 7J

:facepalm:

Wiem, wiem. Teraz jeździłem na 7J i opony 225 i też tego nie powinno być, ale mnie to odpowiada i wciąż mieści się w granicach normy.

W tym przypadku tylko chciałbym się dowiedzieć czy opony 235/45 R17 na feldze 7J17 i ET40 nie będą obcierać :)

Czyżby nikt nie wiedział ?

Dziekuje wszsytkim za pomoc. Opony zakupilem, zalozylem, wygladaja dobrze, nic nie obciera.

Podsumowywujac: felga 7J17 ET 40 + opony 235/45 R17 wszystko dziala w Audi A4 B7 kombi, zawiecha 1BA. Opony miekkie z dobrym rantem chroniacym felge przed otarciami. Opony GY F1 Asymmetric 2.

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy felgi 7J 16" ET 42 będą ok do A4 B5? Ok, czyli mam na myśli że będą dobrze pasować i nie będą wystawać ani nie będą schowane strasznie do środka...

Opublikowano

felga 7.5 et 40 zawias -30 bedzie ok czy bedzie tarło? wyrowna sie kolo z rantem błotnika czy bedzie duzo schwoane? czy moze lepsza bedzie taka same felga z et 35

Opublikowano

Witam

Jaki powinien byc dystans w S4 B6, zakładając felgę ET48 r18 8j, zeby wyglądała jak ET35 R18 8j? Opony 235/40 r18. Macie moze jakis link do fotki z et48 bez dystansów na s4? dzieki

Opublikowano
Witam

Jaki powinien byc dystans w S4 B6, zakładając felgę ET48 r18 8j, zeby wyglądała jak ET35 R18 8j? Opony 235/40 r18. Macie moze jakis link do fotki z et48 bez dystansów na s4? dzieki

matematyka z 2 klasy podstawówki się kłania: 48-35=13 czyli potrzebujesz dystans 13 mm

Opublikowano
Witam

matematyka z 2 klasy podstawówki się kłania: 48-35=13 czyli potrzebujesz dystans 13 mm

Nooo.... odejmowanie to już wyższa matematyka i nie kazdy potrafi. Jeszcze trzeba wiedziec ze ET, to wartosci w mm... bardzo miło. Tak czy siak, dzięki.

Opublikowano

witam

Czy do A4 B5 Avant podejdą bez dystansów koła 17"x8" et 48 od A8 , z oponami 205/50R17 bez żadnych obcierek?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
witam

Czy do A4 B5 Avant podejdą bez dystansów koła 17"x8" et 48 od A8 , z oponami 205/50R17 bez żadnych obcierek?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

niestety będzie ciężko ale może na milimetry (2-3) się zmieścisz

Opublikowano

Witam

Czy takie fele podejdą do B6, 8JX17H2 ET 35, otwór centrujący 72,5MM??

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

czy 17" 225/45 i felgi 17" wzor RS6 7.5 ET38 beda pasowac do A4 b7 2.0 TFSI?

Opublikowano
Witam,

Czy takie felgi podejda do a4 b8 , bo sprzedajacy twierdzi, że maja niewłaściwe et dla tego modelu.

http://aukcjewp.wp.pl/oryginal-audi-a5-s5-a8-18-cali-raty-i2234837776.html

http://aukcjewp.wp.pl/oryginal-audi-a4-a6-a8-18-cali-raty-i2199777226.html

to w opisie sprzedający ma że to do modelu B8, a jednak twierdzi że nie podejdą do tego auta:facepalm:

Witam

Czy takie fele podejdą do B6, 8JX17H2 ET 35, otwór centrujący 72,5MM??

Pozdrawiam

tak podejdą ale zaopatrz się w pierścienie centrujące

Witam,

czy 17" 225/45 i felgi 17" wzor RS6 7.5 ET38 beda pasowac do A4 b7 2.0 TFSI?

tak

Opublikowano

założyłem dzisiaj na próbę dystans 15mm do moich felg 17" 7,5 et 45 opony 225/45 na przód i idealnie leżą, pytanie jaki dystans w takim bądź razie wrzucić na tył by uzyskać podobny efekt? tzn. by opona szła równo z krawędzią nadkola, myślałem nad 25mm, ale chciałbym mieć pewność, dlatego pytanie czy ktoś ma autko na takich parametrach ??? do tego sprężyny eibach - 30mm

Opublikowano

Pytanie jakie masz ET bo to najwazniejsze..

Opublikowano

et 45 oczywiście:wink:

Opublikowano

to ja ci powiem mam taka sama konfiguracje jak u ciebie, tj 225/45 7,5 cala z tym ze et mam 35 tez gleba 30mm i włożyłem na tył dystans 20mm czyli et zrobiło się 15 i jest porażka, wystaje poza obrys auta około 5 - 10mm, wiec optymalnym bedzie dla ciebie dystans 20 mm na tył, bo zrobi ci Et 25 czyli 10mm szerzej niż u mnie, też tym tak chciał ale dystansów 10mm to niestety z centrowaniem nie dostane..

nawiasem mowiac zamieniłbym bardzo chetnie dystanse 20mm na jakies mniejsze tj 12-15mm

Opublikowano
to ja ci powiem mam taka sama konfiguracje jak u ciebie, tj 225/45 7,5 cala z tym ze et mam 35 tez gleba 30mm i włożyłem na tył dystans 20mm czyli et zrobiło się 15 i jest porażka, wystaje poza obrys auta około 5 - 10mm, wiec optymalnym bedzie dla ciebie dystans 20 mm na tył, bo zrobi ci Et 25 czyli 10mm szerzej niż u mnie, też tym tak chciał ale dystansów 10mm to niestety z centrowaniem nie dostane..

nawiasem mowiac zamieniłbym bardzo chetnie dystanse 20mm na jakies mniejsze tj 12-15mm

wydaje mi się że 15mm wejdzie i będziesz miał równo z krawędzią błotnika, ja chyba zaryzykuję ten 25mm, praktycznie większość tras robię sam bądź w dwójkę.

Opublikowano

no jak chcesz, zebys nie zalował, kurcze zapomnialem fotke strzelic jak wyglada z et 35 i dystansem 20mm ale jest porazka, nie do jazdy..

Opublikowano
no jak chcesz, zebys nie zalował, kurcze zapomnialem fotke strzelic jak wyglada z et 35 i dystansem 20mm ale jest porazka, nie do jazdy..

wiesz chodzi mi o to by zarówno przednia jak i tylna felga szły równo, a przednia z natury bardziej wystaje niż tylna i raczej więcej niż o 5mm, dlatego boję się że te 20mm z tyłu będzie za mało.

---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

jak możesz strzel fotę:wink:

Opublikowano

jak chcecie mieć wyorane nadkola to możecie kombinować z dystansem 20mm, optymalny będzie 17mm, wtedy ET jest 28 i myślę że jest to max co do tej felgi i opony można założyć