colak Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Witam Panowie mam taką sytuacje kupiłem auto , fajne wyposażenie RNS-E bose stukało az miło porostu super, ale zależano mi na uruchomioniu tel po Bluetoofie i tak dalej problem był taki ze nie mogłem sie połączyć z nawigacja i radiem itd. wyjąłem radio a tam ori wtyczka wypieta taka niebieskia jest tam ok 10pin ale tylko 2 kable ( wchodzi ona w tą duzą) a w jej miejsce wpięte ustrojstwo dokłady bluetoofh coś tupu auxiliary input z mikrofonem oraz wtykiem jack 3,5mm i pod iphone . jak szukam po blutku to wyszukuje mi to ustrojstwo tylko nie znam pinu by sparować odrzuca podstawowe hasla 0000 1234 itp. ale wtedy audio pieknie gra audio tak jak gra bose natomiast jak wypnę to ustrojstwo i wepnę ori kostkę z tymi tylko 2 przewodami to łacze sie z radiem navi telefoonem Vagiem uruchomiłem tel po blutku wszysko prawie ok ale bose przestało grac to znaczy gra jak zwykłe nagłośnienie . i teraz sprawa wygląda tak albo dobre nagłośnienie albo tel ktoś coś pomoże podpowie ??? radio mam 8e0 035 192 k
pilKOZAK Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 46 minut temu, colak napisał: ustrojstwo http://digital-music-changer.sell.everychina.com/p-103317065-mc-20138-bluetooth-ipod-aux-input-adapter-for-volkswagen-8-pin.html poszukaj gdzieś instrukcji może znajdziesz PIN a na moje z tego co opisujesz to po podpięciu tej wtyczki wzmacniacz od BOSE nie uruchamia się (brak masy...?) i dlatego głośniki tak słabo grają. A po VIN wychodzi że w aucie jest seryjne BOSE czy ktoś dokładał? Sprawdź dokładnie instalację.
Bromchit Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Skoro pasuje Ci dźwięk bose przy odpiętej wtyczce, to wypnij z niej brązowy kabel i ją podłącz. Będziesz mógł vagiem się połączyć z navi i bluetooth i bose będzie grało tak jak miałeś do tej pory (chociaż nie będzie to fabryczna charakterystyka bose). Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Bromchit
colak Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2019 hej panowie a wiec po kolei pilkozak ten link to dokładnie to co mam Nawet jak blutek wyszukuje to M.COSTA (tak jak w liku co podałeś )tylko nie przyjmuje mi pin poszperam i sprawdzę , tak o VIN jest RNS-E i bose ori Bromhit nie bardzo rozumiem co masz na mysli ?? A co wy na to jakbym zrobil tak podłączyl ten adapter i w tej kostce od adaptera sa wolne piny pod przewody ktore są w ori kostce i porostu je przełożył do tej nieoryginalnej kostki czy jednak moge cos uszkodzić w ten sposób ? czyli w jednej kostce miałbym wszystko generalnie mieszkam w piasecznie jak coś jak jesteście obcykani w temacie mogę podjechać Pozdrawiam colak
Bromchit Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Chodzi mi o niebieską wtyczkę ori ( tą wypiętą). Kabel zielony to linia diagnostyczna Kabel brązowy jest od bose, w ori jest on podłączony do masy, gdy go odepniesz bose zaczyna mocniej tłuc, ale za to mniej czysto. Jeździłem i tak i tak, wolę jak gra z podłączonym + drugi sub. Gdy podepniesz wtyczkę bez tego kabla, będzie Ci bose grało tak jak masz z podpiętym nie ori zestawem bluetooth. Jak poprzekładasz piny w te same miejsca, to nic się nie uszkodzi, bo niby dlaczego. Jakbyś znalazł pin do tego urządzenia, to jeszcze pewnie miałbyś bonus, muza po bluetooth. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Bromchit
colak Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2019 bromchit sprawdzę i dam znać ale dla mnie to dziwne że jak podpinam ori instalacje to gra gorzej faktycznie tak jak by basu nie było, w porównaniu z tym jak ten wtyk jest wypięty , jak będę jeździł na wypiętym czyli będzie pięknie stukać nic nie uszkodze ?
Bromchit Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Nic się nie uszkodzi jeździłem tak jakiś czas i nic się nie stało. Był nawet gdzieś na forum wątek na ten i nikomu nic się nie uszkodziło. Z resztą właśnie cały czas jeździsz na wypiętym pinie, bo ori kostka przecież nie jest podłączona ?.
colak Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2019 hej panowie a wiec tak dla potomnych urządzenia takie dokładne jak w pierwszym poscie napisałem typu aux auili...... M.COSTA mają kod pin 9088 dzikuje pilkozak zmobilizowaleś mnie do szukania i znalazlem łaczylem sie tel z tym M Costa le nic nie mozna było zrobic nawet przez kabel wiec to wypiolem Natomiast kwestia 2 jak odłączę brązowy kabel bose zaczyna stukać fajnie ale ..... odłączony jest tak jaby mikrofon tzn można wybierać nr tel przez kiere lub radio ale rozmowa już tylko przez smartphone ( dzialało tylko wybieranie )wiec podpiąłem ten brązowy kabel spowrotem i było ok . pozdrawiam panowie colak
Rekomendowane odpowiedzi