fox700912 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Po zakończeniu prac blacharskich, i założeniu nowego zderzaka, sprawdziłem błędy. Jest jeden związany z czujnikiem zdeżeniowym: 01739 - Crash Sensor for Front Airbag; Pass. Side (G284) 011 - Open Circuit MIL-ON Pomyślałem, że przełoże czujniki miejscami.. Jesli błąd przejdzie na stronę kierowcy, to będzie znaczyło, że czujnik uszkodzony. Po przełożeniu błąd pozostał na tej samej stronie. Czy to oznacza, że czujnik jest dobry? Gdzie szukać problemu? Czy można sprawdzić wiązkę miernikiem? Edytowane 25 Stycznia 2019 przez fox700912
MaTeo85 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Najbezpieczniej odpiać aku i wtyczkę od modułu airbagow, ale trzeba by tunel podnieść. Wtedy miernik w ręce i trzeba przedzwonic kable bo pewnie gdzies coś nie łączy...
fox700912 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dzisiaj zwróciłem uwagę, że wtyczka jest uszkodzona, w środku nie ma takiego hamulca, który blokuje takim kliknięciem. Porownalem to z wtyczka która kupiłem z drugim czujnikiem. Po włożeniu tej nowej jest taki KLIK blokujący.. A w tej uszkodzonej nie ma. Czy to może być powodem że jest przerwa w obwodzie i mam błąd otwartego obwodu? Czy mogę ta stara wtyczkę odciąć i dolutowac sprawną? Czy lutowanie w tych kablach nie będą powodować jakiś błędów?
MaTeo85 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 a po co obcinać? wystarczy wyjąć piny z wtyczek i przełożyć obudowy. Da się to zrobić bez niszczenia czegokolwiek. Brak blokady we wtyczce może powodować że złącze nie "trzyma" tak jak powinno. podmiana wtyczek jest najprostsza i najtańsza w realizacji i może się okazać że to jest Twój problem, a jeśli nie to nic nie ryzykujesz ani nie wydasz na to kasy więc warto zrobić na początek taki drobiazg.
Rekomendowane odpowiedzi