dragonowcom Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam podczas ostatniej trasy moje audi zaczelo nie rowno pracowac po krotkim czasie pojawily sie stuki w silniku. Odpala na dotyk ale obroty faluja, szarpie jakby nie chodzila na wszystkich do tego pojawilo sie spore zadymienie. Ktos miał podobny przypadek? Załaczam nagranie pracy silnika. received_412788119490742.mp4
misiek95 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Nie brzmi to dobrze. Zdejmij pokrywe i zobacz na szklanki. Pewnie dziure wywaliło w szklance (to najbardziej optymistyczny scenariusz)
tonawiary Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Miałem podobnie. U mnie lejące pompki wysłały silnik na złom. Pękły dwa tłoki. Jeden na pół drugi do połowy. Wymiana pieca. Silnik chodził znacznie gorzej niż u Ciebie, więc może nie będzie tak ekstremalnie jak u mnie. Podłącz pod VAGa coś więcej opisz po sprawdzeniu. Edytowane 3 Lutego 2019 przez tonawiary
dragonowcom Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Zostały wymienione szklanki walek i panewki jednak problem nie ustapil. Wrzucam zdjecia logow po wymianie i filmik pracy silnika received_1764534093651377.mp4
makiGS Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 mi tak prało jak tuleje na korbowodzie urwało.
tonawiary Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Widać, że dwa pompowtryski leją prawidłowy pomiar od -2.8 do +2.8. Ale już przy mniejszych korekcjach potrafią pojawić się problemy. Widzę temat stary, rozwiązany?
Rekomendowane odpowiedzi