arek1076 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam mam pytanie odnośnie napinacza paska rozrządu otóż u mnie w aucie występuje napinacz z siłownikiem hydraulicznym a z tego co dowiedziałem się w hurtowni występowały także wersje z nowszym napinaczem bez siłownika. Czy ktoś z was zamieniał te napinacze z tego co zauważyłem na pewno trzeba wymienić dolna cześć obudowy rozrządu tylko czy to wystarczy?
b.s.bartez Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 W dniu 31.01.2019 o 20:19, arek1076 napisał: Witam mam pytanie odnośnie napinacza paska rozrządu otóż u mnie w aucie występuje napinacz z siłownikiem hydraulicznym a z tego co dowiedziałem się w hurtowni występowały także wersje z nowszym napinaczem bez siłownika. Czy ktoś z was zamieniał te napinacze z tego co zauważyłem na pewno trzeba wymienić dolna cześć obudowy rozrządu tylko czy to wystarczy? Czy takie zamiany stosuje się w praktyce i czy jest to pewne rozwiązanie?
misiek95 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja stosowałem w poprzednim aucie. Nie było problemów żadnych z tym związanych
arek1076 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 mnie martwi ta mała rolka bo teraz jest przykręcona do siłownika napinacza i nie wiem czy pod plastikowa obudowa w bloku jest otwór z gwintem aby ja zamontować gdy nie będzie siłownika
misiek95 Opublikowano 14 Lutego 2019 Opublikowano 14 Lutego 2019 W dniu 5.02.2019 o 21:10, arek1076 napisał: mnie martwi ta mała rolka bo teraz jest przykręcona do siłownika napinacza i nie wiem czy pod plastikowa obudowa w bloku jest otwór z gwintem aby ja zamontować gdy nie będzie siłownika 29 minuta
Rekomendowane odpowiedzi