Jump to content
IGNORED

[S4 B7] Zmiana felunku - decyzja podjęta

Recommended Posts

Posted

Na wiosnę chcę zmienić fele w moim S4. Standardowy felunek jest zbyt masywny i pełny.

Chciałbym pokazać gigantyczne tarcze 345mm i ładne zaciski, które mam w aucie.

Dlatego szukam czegoś bardziej "ażurowego".

Znalazłem takie felgi:

df05fe1bd74507a6.jpg

Poniżej mały Virtual Tuning.

Standardowe fele

fele1.JPG

Nowe fele

fele2.jpg

Proszę o opinie.

Posted

Jesli juz, to 19". Moim zdaniem ta felga w wersji 18" zginie na aucie. Cos jak RS4 17" u boberka kiedys :)

Posted

Jak dla mnie, to wzór Number 1 :kox:

Posted

Jesli juz, to 19". Moim zdaniem ta felga w wersji 18" zginie na aucie. Cos jak RS4 17" u boberka kiedys :)

Zgadzam sie :good:

Wprawdzie to kąbi i nie eSa ale jakis poglad daje:

dsc0774bmy9.jpg

:decayed:

Posted

Michał, ale wiesz dobrze, że jazda na 19 w naszych warunkach drogowych to po prostu koszmar i nie mówię tutaj tylko o komforcie, ale o naszych miejskich dziurach.

Adaś też ma 19 i ja widziałem jak jeździ po mieście i parkuje to po prostu uważam, że nie jest to warte.

Posted

Łukasz,

Adaś mial opone 225/35 co jest wlasnia masakra... sam przyznal :)

Jakby malik wrzucil 245/35 [felga 9"], to komfort bedzie taki sam jak na 18".

Posted

Niestety uważam, że większość wzorów do B8 nie leży na B7 i ta z 1szej foty także, B7 jest zaokraglona a B8 bardziej wyrazista i kanciata, malik poszukaj innego wzoru serio :) 2gi wzór to klasyczny ale z B5 i B6. Jak przymierzyłem do siebie felgi RS6 C6 to wygladały kozacko nawet w 18"[br]Dopisany: 03 Marzec 2009, 12:50_________________________________________________2a82969f06541bfcm.jpg

Na czarnym A5 widziałem ten wzór i jest całkiem całkiem :)

Posted

Adaś mial opone 225/35 co jest wlasnia masakra... sam przyznal :)

Jakby malik wrzucil 245/35 [felga 9"], to komfort bedzie taki sam jak na 18".

Niby będzie wyższa, ale dalej uważam, że to już jest przesada i zaliczenie większej dziury, których nie będzie po zimie brakowało, zakończy się w najlepszym przypadku tylko wymianą felgi.

Oczywiście prawdą jest, że będzie ładnie wyglądało, ale z drugiej strony, opona 245/35 na 19 calowej feldze to już trochę wyglądowo lekki balon :wink4:

Posted

dcd0bc1c3d8c90c7m.jpg

Ewentulanie te są :kox:

Posted

Malik trzymaj się wybranego modelu i będzie kozak - sportowo , elegancko i z gustem - a co do rozmiaru to napewno bym sie skusił na 19 :wink4:

Posted

osobiscie bardzo podoba mi sie ten wzór :) nie wiem czy do siebie nie bede ich wrzucał na lato :slina::kox:

Posted

Oczywiście prawdą jest, że będzie ładnie wyglądało, ale z drugiej strony, opona 245/35 na 19 calowej feldze to już trochę wyglądowo lekki balon :wink4:

Trzeniu ma wlasnie 245 i jest OK :) zadnego balona nie ma :cool1:

Ja polecam:

http://www.allegro.pl/item571935764_felgi_aluminiowe_opony_19_5x112_audi_vw.html

Szkoda tylko, ze to repliki.

Posted

Ja bym wybrał te nowe bo avus są trochę już oklepane :gwizdanie:

Posted

Malik ja tez mam takie na lato w B7 :) moje sa 18"

cholera, myslalem ze nikt takich nie bedzie mial :kox::polew:

Posted

Jak weźmiesz 19" to będzie już total kox, na tym zdjęciu, które wysłał ykk wygląda masakra, a na Twoim aucie wyglądałoby dużo dużo lepiej!

Posted

Wzór bodaj od S5. Jest :kox: jeżeli jednak byłoby 19'' to tym lepiej, ale i tak będzie dobrze.

Posted

malik :good: :good: :good: