krzysiek_f Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Czy to co widać to odklejająca się szyba? Ma to związek z rdzą czy kombi tak mają z racji wieku?
Randor Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Mam kilka B5 "w otoczeniu" i żadna nie ma purchli czy innych rdzawek na klapie mimo oryginalnego lakieru. Jaka jest przyczyna tego przypadku nie mam bladego pojęcia. Edytowane 5 Lutego 2019 przez Randor
krzysiek_f Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Z szybą rozumiem też nie masz problemu takiego jak na zdjęciu?? Tu podobno lakier też fabryczny dlaczego mnie to dziwi. Aby to sprawdzić musiałbym wybrać się na wycieczkę 370 km. Narazie robię rozeznanie bo z kombi nie miałem jeszcze doczynienia.
Randor Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Szczerze mówiąc nie oglądam pod lupą każdej klapy w B5 i nie wiem czy szyby się nie odklejają:) W moich dwóch obecnych jest ok,w poprzedniej z 96r też było w porządku. W Twoim przypadku szyba jest do ponownego wklejenia i cały element do malowania lub wymiana klapy na inną w kolorze choć wiem, że trudno taką znaleźć w dobrym stanie do założenia. No chyba, że auto nie warte zachodu, wtedy jakaś zaprawka + klej do szyb i tyle (drut). Edytowane 5 Lutego 2019 przez Randor
krzysiek_f Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 To akurat widać na zdjęciu bez lupy, na żywo może być tylko gorzej. Tak właśnie myślałem, że aby zrobić porządnie trzeba wyciągać szybę i malować.
Rekomendowane odpowiedzi