wadza Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam jestem po wymianie oleju i filtrów. Podczas sprawdzania poziomu oleju wyskakuje mi komunikat please reduce oil level. Mechanik wlal 4,6l. Wlal za dużo? Jak tak to spuscic nadwyżkę czy coś się stanie jak zostawię? Jakieś pomysły żeby samemu spuscic?
Hohe Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Jeśli masz taki komunikat, to zdecydowanie upuść. A swoją drogą, bagnetem sprawdzałeś?
wadza Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 Nie mam bagnetu. Jest tylko informacja
Hohe Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 To wyciągnij pół litra a potem podjedź gdzieś, gdzie maja bagnet i sprawdź.
bin85 Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Ogólnie i tak coś jest nie halo bo do tego silnika wchodzi 5 litrów, kup sobie bagnet serwisowy i sprawdź poziom, możliwe że czujnik poziomu świruje
Muskel1 Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) 4 godziny temu, wadza napisał: Jak wyciągnąć? Niech ci ten mechanik wyciaga co zalał. To jego problem. Jazda przy nadmiernej ilości oleju to jak sex bez gumy. Cieczy nie da się sprężyć jak powietrza. Jak bedzie za dużo oleju pod tłokiem i tłok trafi rozpedzony na ciecz, ktora nie bedzie mogła odpowiednio szybko "uciec" to może ci blok rozwalic. Zależy ile za dużo tego oleju. To co pisałem to worst case. Jak jest 0,5-1 l ponad norme nic mu nie bedzię. Nadmiar ciśnienia w skrzyni korbowej pojdzie przez odmę. Edytowane 9 Lutego 2019 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi