gregory Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 jesli jest sensor-masz racje, a w B5 tez jest sensor na intercoolerze? Wszystko zależy jakie 1.8T siedzi Dominiku Nie ma tak, że map był montowany od modelu B6.
Dev Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 nie ma to jak wskazówka zamontuj zegar i po sprawie Vag wiecej kosztuje
omario Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 ale ja mam juz zegar''' tyle ze jakos dziwnie brzeczy i drga wskazówa.... scierwo jakies pewnie...
domjenick Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 to norma,kazdemu drga i brzeczy wskazowka,potrzebny jest odpowiedni trojnik ,na zwyklym ,przelotowym tak bedzie,sa specjalne trojniki jakos skonstruowane,wpuszczaja powietrze i je przytrzymuja,a jak odejmiesz gazu-podcisnienie odssysa ten,"zaworek", ale,jak to sie nazywa fachowo i gdzie mozna kupic-tego akurat nie wiem... :gwizdanie:
omario Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 a szkoda... ale on byl w zestawie wiec myslalem ze bedzie ok
Dev Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 jest to zawór działajacy w jednym kierunku taki jak w układzie hamulcowym, znajduje sie on na przewodzie z kolektora ssącego do servomechanizmu rózni sie tylko jednym szczególem, wewnatrz tego zaworu jest ruchomy trzpień który ma wywiercony mały kanalik na całej gługosci działa tak samo jak amortyzator w samochodzie tylko bez oleju co do kupna to bladego pojecia nie mam gdzie to nabyc, zawsze powinien byc w zestawie bo wskaznik wariuje
gregory Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 Nie wiem co wy gadacie, mnie nic nie wariuje, lekko sobie czasem drga, ale żeby to zobaczyć to trzeba się przyjrzeć. Poza tym to ja mam wskaźniki 60mm i skala jest duża i bardzo czytelna. We wskaźnikach 52mm i mniejszych problemem nie jest to że wskaźnik lekko sobie dra, ale zbyt ściśnięta podziałka i mała czytelność, dlatego wydaje się że wskazówka nie wiem jak drga. Dlatego też profesjonalne wskaźniki są 60mm i większe. Według mnie taki zaworek nie jest potrzebny bo tylko może fałszować odczyty jeśli puszcza w jedną stronę, a liczy się dokładność i szybkość reakcji wskazówki.
Dev Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 jakbyś znał zasade działania tego zaworka nie pisałbyś głupot odnosnie fałsszowania wyniku
Rekomendowane odpowiedzi