Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu BT, a cuulmann i RNS-D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam moduł BT z końcówką D. W aucie siedzi seryjny telefon i gniazdo FAX. Po wyjęciu fotela pasażera i dostaniu się do sterownika telefonu culmann jaka rzeźba mnie czeka żeby podłączyć BT ?

Kiedyś były schematy, ale wszystkie już wygasłe. Mikrofon bose siedzi w podsufitce seryjnie. RNS-D też jest seryjne. Wszystkie kable są na miejscu czy coś jeszcze muszę ciągnąć?

Opublikowano

Jeżeli dobrzę kojarzę to tylko cany będziesz musiał podciagnąć z licznika , wrzuć fotkę tego modułu Cullman co tam siedzi dokładnie , ma on diagnozę Vagiem? wtedy odczytasz numer i można sprawdzić co to za ustrojstwo ;)

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Do pociągnięcia jest faktycznie can infotainment- znajdziesz np. w liczniku albo w stopach pasażera i do wymiany wtyczka modułu bo cullman ma inną. Diagnostyki vagiem nie trzeba robić ani nic wykodowywać, tylko ustawić kodowanie modułu BT po montażu.

Opublikowano

ja u siebie przechodziłem przejście cullman-> moduł BT. Może to Ci pomoże, z tym, że ja miałem radio chorus II

BT-chorus-cullmann.jpg

culman-BT.png

Moduł BT-uchwyt cullmann.docx

Edytowane przez Lukasz_mk2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

panowie to jest sterownik nokii 8E0 862 333 A, komunikacji nie bnyło bo ktos bezpiecznik od tel. wyjął. Idą dwie bardzo grube wiązki. W sterowniki nokii jest kostka 46pin + antena i druga mniejsza 10 pin + 2 anteny.

Opublikowano
  • Autor

Cany już wiązłem i plus i minus. Wszystko po bezpiecznikach i wg schemtu z autodaty. Brakuje mi pozostałych. Linia K na krótko od czegoś innego i VCDS już wyszukuje moduł.

EDIT:

Mam CAN'y, mam K-Line, mam zasilanie (czyli 5 kabli), potem mam mikrofon (już 7) sygnał telefon podpiąłem się do wyjścia z tego sterownika, który wg autodaty szedł na głośnik czyli logicznie rzecz biorąc to powinno iść do radia i nie mam tylko 10 kabla czyli mute. Ogólnie moduł się łączy, wszystko zakodowane. Teraz sprawa wygląda następująco:

Gdy ktoś dzwoni do mnie na FIS pojawia się CALL - numer telefonu i mogę odebrać ręcznie  wtelefonie lub przyciskiem na kierownicy.

Gdy ja dzwonię - analogicznie jest info na FIS

Gdy kończę połączenie - END of call na fis

Gdy nic się nie dzeieje, klikam R/T na kierownicy i mam dostęp w górnej części fisa do książi telefonicznej i mogę dzwonić i odbierać jednak muzyka gra nadal i radio totalnie nie reaguje na to, że ktoś dzwoni. Radio ma totalnie wywalone w telefon :D  Jakaś pomoc jak podpiąć sygnał TEL -, TEL + i MUTE ze sterownika BT do RNS-D ?

Gdyby to miało znaczenie (wszystko seryjnie w aucie było, nic nie rzeźbione oprócz AUX)

- kolor FIS

-RNS-D z DX i włączonym tunerem TV [tunera brak , wpiąłem się tam AUX]

-multifunkcyjna fajera B6

- nagłośnienie BOSE

- mikrofon w lampce jest "seryjnie", jedynie co to zakładałem podsufitkę s-line i w lapmce jej nie było, ale podłączyłem mikrofon i wsadziłem go dokładnie tak samo jak było wcześniej

Edytowane przez Makale