Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zderzak S line Autostyle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może ktoś się wypowiedzieć na temat tego zderzaka autostyle s line:

https://www.olx.pl/oferta/zderzak-s-line-audi-a4-b6-na-gladko-CID5-IDyggMG.html

Ma ktoś założony tej firmy, czy pasuje dobrze do reszty karoserii?

Zastanawiam się nad kupnem. Czy zakupić ten czy oryginał Audi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

zderzak z włókna szklanego ,ja bym odpuścił ,lepiej kupić dokładkę i dorezać do swojej góry,dobrze poszukasz to za tą kasę z kratkami bocznymi dorwiesz

Opublikowano

Również brałbym dokładkę niż ten, też się nad nim zastanawiałem ale poczytałem o listwach bocznych czy lotce z włókna i odpuściłem. Dokładka około 300zł, troszkę pracy manualnej i gotowe :D 

Opublikowano
  • Autor

Chcę zmienić zderzak cały bo w słabym stanie jest. W takim razie zrezygnuje z niego.

Włókno szklane jest takie złe?? Ciężkie, czy pod jakim względem się nie nadaje?

Mam wersję ze spryskiwaczami lamp a jak patrzę zderzak s line to chcą 1700zł... hybrydę mam za taką cenę XD

Dokładka dobrze się trzyma na zwykłym zderzaku?? Może Taniej wyjdzie kupić dokładkę s line i zwykły zderzak?

Opublikowano

po pierwsze problem z zamocowaniem na aucie,ciężko wyprowadzić powierzchnię żeby jakoś wyglądało,może się odkształcać pod wpływem temperatury,górę bierzesz swoją ,dokładasz do niej dokładkę ,do lakiernika i będzie jak nowy

Opublikowano
  • Autor

W moim zderzaku po jednej stronie jest połamane mocowanie do nadkola 3 śrubami. Raczej Ciężko będzie to naprawić. Dlatego chcę kupić nowy do tego dokładkę i do lakiernika.

A właśnie w b6 są belki zwykłe i wzmacniane??

Edytowane przez Vexart

Opublikowano

belki raczej wszystkie takie same ,od s4 chyba inna coś mi się kojarzy,to kupuj cały s-line i z głowy

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś patrzyłem wszystkie numery we wlepce to z jednego wychodziło że wzmocniona przednia belka. I teraz jak patrzę aukcje to ja mam całkiem inną.

Opublikowano
  • Autor

Taka jest w każdej b6??

20190305_223937.jpg

Opublikowano

Nie, tą co masz ktoś zeszlifował.

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie zeszlifował to jest taka oryginalnie.

https://allegro.pl/oferta/audi-a4-b6-8e0807109d-01-04r-belka-zderzaka-przod-6995129025

Czyli jakaś wzmacniana. Dlatego mi FMIC 180 wszedł bez problemu i nie musiałem ciąć.

Opublikowano

Akurat tą wyżej ktoś próbował tak zrobić, ewidentnie widać szlify.

Do tego google nie pokazuje żadnej belki do a4 podobnej do Twojej, najbliżej jej do belki z a3.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

To sprawdź numery 8E0807109D

Lub wejdź w etke popatrz A4 b6 wersję z USA. 

Tak jak patrzę to właśnie wersja z USA ma taką belkę.

To raczej oryginalny szlif. Raczej każdej z takim numerem ktoś sobie nie szlifowal. 

Edytowane przez Vexart

Opublikowano

Sęk w tym, że wpisując numer który podajesz można znaleźć kilka rodzajów belek, a taką jaką masz u siebie znalazłem dwie, jedną co podałeś sam w linku i drugą na eBay, obie są podobne ale nie identyczne..

Opublikowano
  • Autor

Z końcówką D?? 

No ja mam taką belkę oryginalnie. 

Nie możliwe by była przekładana. Skoro nawet we wlepce jest ze belka wzmocniona. A wygląda na mocniejszą niz te co we wszystkich b6. 

W jednym miejscu jest 1,5cm grubości aluminium przez całą długość belki. 

Edytowane przez Vexart

Opublikowano

W sobotę skoczę do warsztatu po auto i zobaczę jak u mnie to wygląda. Nie odrzucam całkowicie takiej możliwości ale średnio chce mi się wierzyć żeby ori belki z takimi szlifami wychodziły..

Opublikowano
  • Autor

Ty pewnie masz inną belkę. Jak w większości b6. Obstawiam że to oryginalny szlif. 

Bo nie rozumiem po co ktoś miał by to szlifowac, w niczym nie przeszkadza jak i żadne mody nie były robione.

Edytowane przez Vexart

Opublikowano
  • Autor

Tą dokładkę dolną szukać po numerach czy jak?? wszystkie jakie znalazłem to po 350zł... da się taniej??