adamm1980 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Witam Czy w waszych silnikach 2.o tdi Caga też tak dmucha z silnika , wlewu oleju podczas pracy silnika ??? Chodzi mi o konkretny podmuch jakby podłożyć rekę pod mocną suszarkę :)) Mam też passata 2,5 tdi 150 km i nie dmucha wcale ...... Auto sprowadzone z zagranicy niby 210.00 km przejechane ...... Jaka może być tego przyczyna ??? Dzięki i Pozdrawiam
sadowiak Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Długo nim jeździsz? bierze olej? nie dymi? Zmierzyc kompresję na każdym cylindrze i modlić się żeby nie była to oznaka kończącego się motoru, bo może to być oznaka luzu miedzy pierścieniem a tuleją.
adamm1980 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Witam Auto dopiero sprowadzone nic nie dymi z wydechu ... nie palą się żadne kontrolki . Co do tego czy bierze olej nie mam pojęcia auto jest uszkodzone ( blacha więc nie jeżdzi ) Czy może mieć coś z tym wspólnego zapchany DPF LUB EGR i KOLEKTOR ??? Edytowane 10 Marca 2019 przez adamm1980
Rekomendowane odpowiedzi