mass143 Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Cześć, posiadam auto już półtora roku i za nic nie mogę zlokalizować brzęczenia przy przyśpieszaniu. Zaczyna się w okolicach 2,5 tyś rpm i nasila wraz ze wzrostem obrotów. Brzęczenie wydobywa się zdecydowanie z miejsca nad pedałami jednak nie widzę tam nic co by mogło się ruszać. Demontowałem plastiki, sprawdzałem dokręcenie śrub i wszystko wydaje się w porządku. Może ktoś ma jakiś pomysł co tam może brzęczeć? ? Brzęczenie jest raczej metaliczne.
mass143 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 Jeździłem dziś ponad godzinę próbując wymacać co brzęczy... i nic. Wszelkie sprężyny, przekaźniki, przewody, czujnik hamulca, sprzęgła nic nie wibruje. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Może od spodu coś brzęczy i się tak przenosi?
Langista Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Może silniczek sterujący klapami nawiewu pada i wydaje takie odgłosy?
Axel1 Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 w podwoziu są osłony nad wydechem z cieńkiej blachy i czasem zaczepy puszczają, mogło się coś odgiąć i teraz gdzieś to wibruje. Warto to skontrolować
Rekomendowane odpowiedzi