mass143 Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 Witam, chciałbym całkowicie usunąć chłodniczkę spalin spod maski, czy to możliwe? Co potrzebuję? Jakieś zaślepki, przewody? EGR jest wyłączony, a chłodniczka ma przedmuchy spalin w stronę puszki dpf.
Marcin Kaszyński Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) Witam, Ja dwa tygodnie temu usunąłem, w miejsce gdzie wychodzi na kolektor chłodnica zaślepiłem blaszką do zaślepiania EGR taką 8mm. Węże z wodą polączylem specjalnym plastikowym łącznikiem do węży samochodowych wymiarów nie znam i na to nałożyłem dwie metalowe szele. Auto nagrzewa się normalnie, działa bez problemów. Edytowane 12 Marca 2019 przez Marcin Kaszyński
mass143 Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) Demontowałeś też rurkę zza silnika która idzie do egr? Zaślepki robiłeś sam czy skądś zamawiałeś?:) jeśli zamawiane to proszę o link. Edytowane 12 Marca 2019 przez mass143
Marcin Kaszyński Opublikowano 13 Marca 2019 Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Hej, tak rura usunięta, beżposrednio jedna zaślepka przed samym EGR jedna na wejściu w miejscu chłodnicy spalin. Kolego znalazłem aukcje na allegro, wpisz zaślepka egr, ważne by znaleść z uszczelkami. w zestawie były dwie szatuki metalowych zaślepek i uszczelki. Jedna zaślepka grubsza (około 8mm) ta poszła w miejsce chłodnicy spalin a druga (cieńsza) bezpośrodnio na EGR Edytowane 13 Marca 2019 przez Marcin Kaszyński
BartoszBB Opublikowano 16 Marca 2019 Opublikowano 16 Marca 2019 W dniu 13.03.2019 o 13:29, Marcin Kaszyński napisał: Hej, tak rura usunięta, beżposrednio jedna zaślepka przed samym EGR jedna na wejściu w miejscu chłodnicy spalin. Kolego znalazłem aukcje na allegro, wpisz zaślepka egr, ważne by znaleść z uszczelkami. w zestawie były dwie szatuki metalowych zaślepek i uszczelki. Jedna zaślepka grubsza (około 8mm) ta poszła w miejsce chłodnicy spalin a druga (cieńsza) bezpośrodnio na EGR Był po tym błąd na blacie?? Usunąłeś programowo EGR? 1
mass143 Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Opublikowano 17 Marca 2019 Zaślepiony, a nie usunięty programowo EGR na pewno wywali check'a na zegarach.
Marcin Kaszyński Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 W dniu 16.03.2019 o 09:44, BartoszBB napisał: Był po tym błąd na blacie?? Usunąłeś programowo EGR? Egr usunięty programowo. Żadnego błędu.
mass143 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Chłodniczka usunięta i u mnie? przy tych temperaturach różnicy w nagrzewaniu nie widzę.. a tak poza tym to żadne łączniki do węży są niepotrzebne bo wystarczy jeden wąż wychodzący z króćca od silnika zdjąć, a drugi nałożyć bezpośrednio;) Pewniejsze połączenie i o wiele estetyczniejsze.
Chmielu10 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) @Mass143 wrzucisz zdjęcie jak wygląda to połączenie? byłbym wdzięczny. Przy czyszczeniu korektora ssącego i założeniu 'Rice pipe' chciałbym całkowicie usunąć chłodniczkęe egr'a bo jest zaślepiona i wyłączona w komputerze. Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Chmielu10
Rekomendowane odpowiedzi