Jump to content
IGNORED

[B5 AFF] Zwiększenie mocy

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam A4 TDI AFF 1997 rok, chciałem w nim zwiększyć moc szukałem na forum podobnych tematów, ale linki który były w tematach już dawno wygasły... Interesuje mnie ile można zrobić tego silniczka, przebieg około 210000 km(czy w ogóle można), czy może ktoś w praktyce to zrobił, i jak z ta krótka skrzynia biegów, która była w tych silnikach ... ?

Oraz jeśli znacie jakiś dobrych tunerów z okolic Śląska.

Pozdrawiam

Adam

Posted

ok 100 KM pewnie można programem wyciągnąć, napisz do kolegi Rogalotti, on ci powie co i jak

Posted

to taki sam motor co ahu , osprzetem sie rozni ma slabsze wtryski inny program w ecu i chyba inna turbine , uzyskasz tyle mocy proporcjonalnie ile bedziesz chcial kasy wydac .

Posted

Wdg mnie to nie opłaca się w nim grzebać... Nawet jak będzie miał te 100 KM to i tak nie będzie to jakaś duża moc... Jak chcesz mocniejszego silnika to kup inne autko, albo pogódź się z losem :hi:

Posted

Jeśli chcesz więcej mocy to kup audi z minimum AFN ,samym chipem i nadkolem S4 wykręcisz 140 145 KM. Nawet nie miej złudzeń że Twój AFF z 1997 roku ma 210000 tysi , spokojnie dołóż 10000 km :cool1:

Posted

spokojnie dołóż 10000 km

chyba zero jedno zjadles :decayed:

Posted

po zmianie wtryskow na 216ki i programie robisz~130KM a to juz bedzie bardzo ladnie smigac...koszt okolo 2000zl

i to jest najrozsadniejsza podpowiedz

Posted

Krolu, chcesz kolegów zaskoczyć z parkingu Forum w Gliwicach :gwizdanie: :good:

Posted

po zmianie wtryskow na 216ki i programie robisz~130KM a to juz bedzie bardzo ladnie smigac...koszt okolo 2000zl

myślę że za 2x tyle mocy cena rozsądna i jak masz wolny kesz możesz spokojnie wykręcić 120 -130 KM, bez obaw co do przebiegu 210 kkm o ile tyle faktycznie masz najechane, bo jeśli był kręcony to po modyfikacji mogą byc problemy ale nie muszą

Posted

Faktycznie "odzim" zjadłem jedno zero miało być 100000 :hi:

niedowiarki :gwizdanie:

ja bym zostawił jak jest, autko już trochę ma nalatane, jak go wysilisz do 130.... to może być szybki blow engine... :confused4:

Posted

ja bym zostawił jak jest, autko już trochę ma nalatane, jak go wysilisz do 130.... to może być szybki blow engine... :confused4:

Rób tak jak Adaswawa mówi a poczujesz znaczna róznice, ja swojego chipowałem przy 267tys teraz mam nalatane 281 i kolejne modyfikacje pójdą :kox:

Posted

te silniki się tak łatwo nie poddają :)

Posted

każdemu dasz radę jak się uprzesz... w tym przypadku chodzi o przyrost prawie 2x mocy... ja bym uważał... a na pewno pojechał do dobrego specjalisty, a takich mało...[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 12:48_________________________________________________dużo dobrego na śląsku piszą o firmie compsport...

przeczytaj: http://www.a4-klub.pl/smf/a4_b6_avf_zlot_w_wisle_i_chiptuning-t5445.0.html;msg72292;topicseen;highlight,compsport#msg72292

Posted

każdemu dasz radę jak się uprzesz... w tym przypadku chodzi o przyrost prawie 2x mocy... ja bym uważał... a na pewno pojechał do dobrego specjalisty, a takich mało...[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 12:48_________________________________________________dużo dobrego na śląsku piszą o firmie compsport...

przeczytaj: http://www.a4-klub.pl/smf/a4_b6_avf_zlot_w_wisle_i_chiptuning-t5445.0.html;msg72292;topicseen;highlight,compsport#msg72292

oczywiście że takie przyrosty należy uzgadniać z fachowcami, oni doradzą ile koników można bezpiecznie do silniczka dorzucić