wicia1000 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Audi A4 B6 2001/2002 sedan Witam 2 dni temu zamknąłem pilotem normalnie drzwi zaś na drugi dzień drzwi wszystkie 4 normalnie się otworzyły ale klapa bagażnika już nie gdy przytrzymam osobny przycisk na pilocie to klapa się otworzy normalnie. Gdzie szukać przyczyny ? czyżby pilot normalnie się rozkodował siłownik normalnie chodzi i pompka. Problem jest jeszcze taki że nawet jak otworze klapę z pilota to i tak po zatrzaśnięciu znów się sama zamyka i trzeba na nowo przytrzymać przycisk pomimo że centralka jest znów otwarta. Pozdrawiam
matisstz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nie działa tobie klamka w tylnej klapie więc na 100 procent masz przerwany kabel w otulinie po lewej stronie idący po zawiasie klapy. Częsty problem w naszym aucie kable w tym miejscu się łamią...
wicia1000 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 7.04.2019 o 13:34, matisstz napisał: Nie działa tobie klamka w tylnej klapie więc na 100 procent masz przerwany kabel w otulinie po lewej stronie idący po zawiasie klapy. Częsty problem w naszym aucie kable w tym miejscu się łamią... To czemu działa z pilota osobnym przyciskiem ? czyżby to faktycznie ten kabelek ?
Springo1601 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Proponował bym sprawdzić mikrostyk w klapie bagażnika. Jak naciśniesz ręka otwieranie w klapie to coś się dzieje?
wicia1000 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 29 minut temu, Springo1601 napisał: Proponował bym sprawdzić mikrostyk w klapie bagażnika. Jak naciśniesz ręka otwieranie w klapie to coś się dzieje? Właśnie nic nie reaguję tylko z kluczyka idzie otworzyć ale tylko osobnym przyciskiem.
matisstz Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Na klamkę idzie inny przewód a na sygnał z pilota do silniczka inny, dlatego jedno ci działa a drugie nie. Teoretycznie nawet jak masz otwarte auto to klapa też jest odryglowana a praktycznie nie idzie otworzyc bo klamka nie daje sygnału. Ps miałem podobnie u siebie w aucie.
wicia1000 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2019 W dniu 10.04.2019 o 00:38, matisstz napisał: Na klamkę idzie inny przewód a na sygnał z pilota do silniczka inny, dlatego jedno ci działa a drugie nie. Teoretycznie nawet jak masz otwarte auto to klapa też jest odryglowana a praktycznie nie idzie otworzyc bo klamka nie daje sygnału. Ps miałem podobnie u siebie w aucie. A jaki kolor kabla odpowiada otwieraniu razem z centralką ? rozbierałem dziś to patrzyłem po gumach i nic nie widać żeby było coś przetarte albo odpięte także nie wiem
matisstz Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A zaglądałeś do kabli w gumowym wężu karbowanym po lewej stronie ? Bo to w nim w środku łamią się kable bo tam występuje zginanie a z zewnątrz nic nie zobaczysz... co do koloru kabli nie pamiętam jaki i za co odpowiada... sprawdź jeszcze raz jak pisałem skoro przy klamce wszystko w klapie ok. Odepnij ten wąż i zsuń go z kabli ciężko będzie ale da radę bez rozcinania. Ps podaję zdjęcie poglądowe z neta.
Bilder Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zerknij u mnie na zdjęcie może to Ci pomoże. https://a4-klub.pl/topic/382703-b6-bke-19-tdi-szary-sedan-320288-automatyczna-klapa-d/page/2/ U mnie nie reagował przycisk i miałem przerwany jeden przewód.
wicia1000 Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Opublikowano 12 Maja 2019 Rozebrałem dziś założyłem inną klamkę lecz dalej zero reakcji kable też przejrzałem w gumowym wężu i nic wydaję się wszystko w porządku zostaję chyba zabawa z miernikiem bo wygląda na to że prąd może nie dochodzić.
Rekomendowane odpowiedzi