geemr Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Witam. Po jednym z demontaży radia i klimatronica znikło podswitlanie klawiszy. Konkretnie to brak podswietlania przycisków: - ogrzewanie szyby, przeciwmgilene i regulacja nachylenia lamp, ale przycisk awaryjnych świeci - radia, radio działa i wyświetlacz świeci - klimatronica, klima działa i wyświetlacze świeca Zegary również są podświetlone prawidłowo, regulacja siły też działa. Gdzie szukać przyczyny. Dzięki za pomoc.
asqur Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 Zegary również są podświetlone prawidłowo, regulacja siły też działa. masz na mysli regulacje jasnosci podswietlenia zegarow? mam a4 b5 z 12.2000 avant i nie mama pojecia jak zmienic jasnosc podswietlenia. Czy to w ogole mozliwe? Czy masz moze pojecie do czego sluza dwie czerwone diody w podsufitce? pozdro
M@rcus Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 Witam. Po jednym z demontaży radia i klimatronica znikło podswitlanie klawiszy. Może zrobiłeś zwarcie i jakiś bezpiecznik kucnął. P.S. Ale dałem - kotlet z marca Zegary również są podświetlone prawidłowo, regulacja siły też działa. masz na mysli regulacje jasnosci podswietlenia zegarow? mam a4 b5 z 12.2000 avant i nie mama pojecia jak zmienic jasnosc podswietlenia. Czy to w ogole mozliwe? Czy masz moze pojecie do czego sluza dwie czerwone diody w podsufitce? pozdro Podświetlenie reguluje się cyckiem pod wskaźnikiem kilometrów. Te dwie diody w podsufitce to tzw. "ambiente" - element estetyczny, podświetla w nocy, na czerwono deskę rozdzielczą.
SowaBezOka Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam.Po jednym z demontaży radia i klimatronica znikło podswitlanie klawiszy. Konkretnie to brak podswietlania przycisków: - ogrzewanie szyby, przeciwmgilene i regulacja nachylenia lamp, ale przycisk awaryjnych świeci - radia, radio działa i wyświetlacz świeci - klimatronica, klima działa i wyświetlacze świeca Zegary również są podświetlone prawidłowo, regulacja siły też działa. Gdzie szukać przyczyny. Dzięki za pomoc. Kotlet stary, ale ja na chwile obecna mam identyczny problem. Zna ktos rozwiazanie tego problemu? ---------- Post dopisany 01-02-2013 at 18:20 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2013 at 20:14 ---------- Bardzo prosze fachowcow o pomoc, duzo jezdze i jest to troche uciazliwe... chcialbym rozwiazac ten problem, ale bez niczyjej pomocy nie dam rady go rozwiazac Bezpieczniki sa wszystkie sprawdzone i dobre...
radioo11 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 przy demontazu cos musiales urwac moze jakis kabelek od podswietlenia przeterl sie.
SowaBezOka Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Gdzie szukac przyczyny? Czy taki stan rzeczy moze powodowac wiazka licznika?
przemciotorun Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 przewod siwy z niebieskim paskiem..... w odleglosci ok 25cm od kazdej wtyczki jest miejsc gdzie wszystkie te kable sa skrecone razem, chyba z 6, sprawdz co i jak co z podswietleniem licznika jest czy nie?
SowaBezOka Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Podswietlenie licznika jest. Ten przewod siwo-niebieski to tak dokladnie gdzie? Za klimatronikiem i radiem?
przemciotorun Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 tak, zobacz sobie przy obojetnie jakiej kostce od przycisku jest jest ten kabel (oprocz awatyjnych)
SowaBezOka Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 A powiedz mi, kazdy przycisk ma oddzielny taki kabelek? Czy one sie gdzies zlaczaja? Jak cos to do kazdego przycisku bym musial pociagnac nowy kabel "+" ?? Albo gdzie on ma swoj poczatek? Skad wychodzi? Moze tu lezy przyczyna.
przemciotorun Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 tak, poczekaj chwile bo mam wiazke w domu zobacze jak to idzie... o ile jeszcze ta czecs zostala
SowaBezOka Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Oki, czekam cierpliwie W razie czego to w tym kablu idzie "+" po stacyjce, albo poprostu koncowke tego kabelka bym wpial w "+" po stacyjce... ? Dobry pomyslunek?
SowaBezOka Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Tak Zmienialem na FIS, pozniej czesto go wyciagalem i ponownie wsadzalem. Zlaczenia kostek nie sa najlepszej jakosci, wiec moze byc cos z wiazka od licznika? ---------- Post dopisany at 16:55 ---------- Poprzedni post napisany at 16:52 ---------- A ten kabelek o ktorym pisales to jest na pewno siwo niebieski? Czy moze szaro niebieski? Jesli szaro niebieski to moze by pasowalo, bo w pinach od licznika to jest pin 19 -Terminal 58d (szaro-niebieski) (moze akurat on za to odpowiada...)
przemciotorun Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 jezeli masz kostki 2x 26 niebieska i zolta to sprawdz w niebieskiej pin 19 ---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 16:55 ---------- to jest wlasnie wyjscie podswietlenia z licznika na wszystkie przelaczniki, kolor to szary(czy siwy) z paskiem niebieskim to wazne bo pin 20 to niebieski z siwym paskiem
SowaBezOka Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 No to jutro z rana ponownie dobiore sie do wiazki ---------- Post dopisany 03-02-2013 at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany 02-02-2013 at 16:58 ---------- Dzieki @dropsone, oswietlenie uratowane
Rekomendowane odpowiedzi