Dejwb7 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam borykam się z problem, chciałbym zamontować u siebie pakiet oświetlenia przestrzeni nóg oraz czerwonych lamp ostrzegawczych drzwi i kto wie może i podświetlane klamki. Potrzebuje pomocy przy zakupie odpowiednich kabli wtyczek itd itp, jeżeli ktoś przerabiał ten temat to proszę o pomoc. Jeszcze jedno pytanie, czy ta instalacja wystarczy https://www.aliexpress.com/item/8KD947411-For-Audi-A3-A4-B8-A5-A6-A7-A8-Q3-Q5-TT-x12-Door-Panel/32852910528.html?shortkey=22aI3AZb&addresstype=600 i czy będzie pasować ponieważ jest do b8 a ja posiadam b7. Dziękuje i pozdrawiam.
Adran_ Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Pierwsze pytanie to jaki masz moduł komfortu i ile szyb w prądzie
Dejwb7 Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Opublikowano 5 Maja 2019 4 szyby w prądzie, moduł nie wiem jaki, nie wiem jak to sprawdzić ale szyby zamykane z pilota, oczywscie zamykanie i otwieranie i bagażnik
Adran_ Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 Moduł musisz sprawdzić vagiem żeby wiedzieć czy dasz rade go zakodowac żeby działało tak jak w oryginale czyli każde drzwi osobno albo podepniesz się na dole w slupku a do pomarańczowej kostki i wszystkie będą świecić razem ja tak mam i jest ok bo mam za słaby moduł komfortu to dotyczy oświetlenia pod nogami. Jeśli chodzi o drzwi to masz fajnie bo masz 4 szyby w prądzie i musisz tylko zdjąć boczki i dorobić sobie wiązkę. Tu masz fajne zdjęcie tylko plus do w przednich drzwiach będziesz musiał sobie dołożyć czyli kupić Pin i wpiąć do kostki bo go nie ma. Jeśli chodzi o tylne drzwi to ci nie powiem dokładnie bo ja mam korby ale chyba wszystko tam jest. Jak coś nie jasno napisałem to pisz pomogę
Dejwb7 Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Opublikowano 26 Maja 2019 a to co wysłałem te lampi od a4b8 będą pasować do b7 ?
Adran_ Opublikowano 26 Maja 2019 Opublikowano 26 Maja 2019 Tego ci nie powiem bo nie jestem pewien ale według mnie to lepiej kupić sobie lampki na forum bo znajdziesz za 5 zł sztuka a piny do przodu to parę groszy no i trochę metrów kabla.?
Dejwb7 Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Opublikowano 28 Maja 2019 a jaki kabel będzie odpowiedni ? w oplocie, średnica itd.
Adran_ Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 U siebie robiłem na 0.35 mm a później owinalem taśmą parcianą
popo601 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) A ja z kolei mam inny problem, jeśli to można nazwać problemem hehe ? mam dylemat czy zostawić oryginalne zwykłe żarówki czy jednak ledy 6000K może ktoś doradzi, wiadomo że led daje zdecydowanie więcej światła ale oryginalny ciepły kolor ładnie pasuje do skóry już postanowiłem że we wnętrzu zostawiam zwykłe żarówki bo w nocy robią świetny klimat i super się komponują z tą koniakową skórą ale chciałem żeby po otwarciu drzwi na ziemie w nocy coś mocniej świeciło i kupiłem ledy (blue led Philips) może lekko w błękit wpadają chodź ciężko to na zdjęciu uchwycić a może jednak ledy ale o barwie ciepłej hmmmm sam już nie wiem. Edytowane 27 Czerwca 2019 przez popo601
Rekomendowane odpowiedzi