Afik Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Czy aby zamontować taka ładowarkę w aucie które nie ma takiej bazy na telefon. Można kupić sam wtyk Podpiąć +\- i będzie działać ??? Bo to wyjście na antenę to dalej jest wzmacniacz sygnału ???
mariusz36 Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 Tak idą przewody od tej wtyczki .
Szyneczka1990 Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 W dniu 17.02.2020 o 18:06, Afik napisał: Czy aby zamontować taka ładowarkę w aucie które nie ma takiej bazy na telefon. Można kupić sam wtyk Podpiąć +\- i będzie działać ??? Bo to wyjście na antenę to dalej jest wzmacniacz sygnału ??? Tak kolego będzie działało ja wziąłem u siebie + i - z gniazda zapalniczki przedniej piny przy ładowarce 1 i 2 to + a 4 minus i ładowarka działa po włączeniu zapłonu.
Majkel007 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Cześć Ja odgrzeję trochę temat xD Powiedzcie mi, jak połączyć te kable, który kolor z którym ( nie patrzcie na te kable krokodylki xD ) ? Mam ładowarkę na 4 piny.
Majkel007 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 23:36, Majkel007 napisał: Cześć Ja odgrzeję trochę temat xD Powiedzcie mi, jak połączyć te kable, który kolor z którym ( nie patrzcie na te kable krokodylki xD ) ? Mam ładowarkę na 4 piny. Dobra to już ogarnąłem, zresztą wyżej jest wyjaśnione. Ale teraz mam takie pytanko bo kablem czarnym (-) i czerwonym (+) idzie 12v, natomiast zielonym (+) i szarym (-) 3v, jak odpalę samochód to ponad 9v. Kupiłem taką ładowarkę jak na zdjęciach niżej. Gdy podłączę piny do akumulatora 1 i 2 do +, a 4 do -, to telefon super się ładuje. Natomiast mimo wielu prób w samochodzie nie chce działać. Mam ładowarkę z „kluczykiem“ ( wiem, że lepiej bez kluczyka, bo wtedy bez odpalania działa xD ). No i tak się zastanawiam napięcie chyba jest dobre, tylko może natężenie prądu jest zbyt niskie ( bo skoro pod akumulatorem działa) ? Pomoże ktoś co jest nie tak ?
Majkel007 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dobra w zasadzie to mam do was takie pytanie. ( Do osób które zamontowały taką ładowarkę indukcyjną i wszystko działa. ) Jakie macie napięcie na przewodach czerwonym (+), czarnym (-), zielonym (+) i szarym (-) ( oczywiście zielony i szary to napięcie na zgaszonym i odpalonym samochodzie mnie interesuje, bo ono się zmienia) ? Pytam ponieważ moja ładowarka o nr 8W0 035 502A nie chce działać, a wolę się upewnić jaką teraz kupić, żeby zadziałała.
Mantha Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Witam, odświeżę trochę temat. Postanowiłem zamontować sobie te ładowarkę ale niestety jak zwykle to bywa napotkałem na problemy. Kupiłem taką ładowarkę ( patrz zdjęcia) i oczywiście nie da się tego podłączyć. W samochodzie mam bazę na telefon i wtyczkę kwadratowa, a ładowarka płaską. Jak to pożenić? Ma ktoś schemat, który przewód z kwadratowej 4-ro pionowej dać na płaską 6-cio piową? Zrobiłem rozeznanie i okazuje się, że numery 8W0035502B i 8W0035502C mają wąskie wtyczki, a tylko 8W0035502A ma kwadratową. Tyle, że 8W0035502A według większości opisów to tylko antena? Co to znaczy? Czy może mi ktoś napisać które piny na wąskiej wtyczce to zasilanie i do czego służą dwa(cztery) kolejne? Jak to podłączyć czy kupić ładowarkę z oznaczeniem A? Edytowane 19 Września 2020 przez Mantha
mariusz36 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Opublikowano 20 Września 2020 Na początku tematu masz zdjęcie z płaską wtyczką i pinami .
Mantha Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 Temat ogarnięty. ładowarka podłączona i ładuje. Niestety nie podbija sygnału GSM i na VCDS wyskakuje błąd anteny. Prawdopodobnie brakuje jakiegoś sygnału, ponieważ podłączyłem 4 przewody zamiast 6-ciu. Narazie mi to nie przeszkadza, może wiosną jak zrobi się cieplej to do tematu wrócę. Kolory przewodów: wtyczka ładowarki --> instalacja samochodu: czerwony (+) --> pin 1 --> czerwono-fioletowy zielony (+) --> pin 2 --> fioletowo-żółty szary (?) --> pin 3 --> biało-niebieski czarny (-) --> pin 4 --> brązowy W razie czego piny 000 979 009 E w wąskiej kostce 4B0 971 978 B
gagat3k Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 W dniu 20.09.2020 o 10:04, mariusz36 napisał: Na początku tematu masz zdjęcie z płaską wtyczką i pinami . Masz może nr wtyczki brązowej? Fabrycznie nie mam bazy, bo mam bluetooth, a mam ładowarkę z b9 I potrzebuję brązowej wtyczki
mariusz36 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 11 godzin temu, gagat3k napisał: Masz może nr wtyczki brązowej? Mam jeszcze takie zdjęcia , może Ci pomogą
gagat3k Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 4 godziny temu, mariusz36 napisał: Mam jeszcze takie zdjęcia , może Ci pomogą Dzięki bardzo, zamówione i będzie działanie. Pod jakim mmi masz podpiętą ładowarkę?
mariusz36 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 20 minut temu, gagat3k napisał: Pod jakim mmi masz podpiętą ładowarkę? Miałem 3G+
gagat3k Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 18 minut temu, mariusz36 napisał: Miałem 3G+ I te foty jak idą przewody do wtyczki to właśnie z 3g+?
mariusz36 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 4 godziny temu, gagat3k napisał: I te foty jak idą przewody do wtyczki to właśnie z 3g+? Tak
Leszczonka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Witam to i ja odgrzebuje trochę temat,nie mam w podłokietniku miejsca na uchwyt z telefonem itp,mam drugi tunel z tym uchwytem ,CULLMANN’ który ma aż 12 pinów.. podłączył to ktoś czy lepiej kupić ta podstawkę co ma 4 piny i tyle? Potrzebuje ciagnąć jakieś kable do radia itp? Niżej fotki tej podstawki która mam a widziałem ze ktoś wyżej miał podobna,moje mmi 3g plus Edytowane 1 Grudnia 2021 przez Leszczonka
Rekomendowane odpowiedzi