Davee Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. Pisze tu bo jesteście ostatnia deska ratunku. Ja rozkladam rece i mam ochote sobie strzelić w leb. Otoz jakis czas temu pojawiły mi sie dziwne stuki w zawieszeniu nie wiem dokładnie juz teraz gdzie. Po obejrzeniu sytuacji przez paru mechaników werdykt byl jeden - przekładnia do regeneracji pelnej gdyz juz śmieć. No to uzbieralem kase zregenerowalem i nadal to samo. Nic sie nie zmieniło. Stuki te same. Miałem lekki wyciek ale dla niego nie regeneruje sie całej przekładni. Wkoncu 500zl plus robota drogą nie chodzi. Moze dziwny przypadek ale juz nie wiem gdzie szukac winowajcy. Zawiecha nowa sztywno siedzi no jestem kurde zdenerwowany mocno. Poniżej link do YT nagrany jak to słychać na zewnątrz. Nikt napewno sie nie zdziwi dlaczego szybko chciałem to zrobic. Jakieś pomysly? Pomozcie.
Davee Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Chciałbym dodać że niczym to sie wszystko pojawiło zmienialem u wulkanizatora opony letnie na zimowe i tak mniej więcej od tego czasu zaczelo... nie wiem czy co wtedy przegielo pomoglo czy co... zawiecha nowa, na szarpakach zero luzu, amory sprawne.... nie wiem juz Teraz co robic
greg2505 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) słychać jak by blacha jakaś dzwoniła ,obejrzyj osłony tarcz ,sprężyny czy nie złamana i nie lata ,osłony w podwoziu lubią przegnić i dzwonią,możesz po uderzać pięścią w oponę ,może się coś odezwie, kiedyś brzęczała mi osłona silnika ,jak uderzyłem w oponę brzęczało i na nierównościach Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez greg2505
Davee Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Oslony silnika praktycznie nie mam bo zlamalem na zaspie. Blacha przy tarczy sztywno siedzi. A sprężyny tez ok.
Davee Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Nikt mnie w tym kierunku nie kierowal. Zreszta auto bylo u 3 mechanikow i kazdemu tylko byla przekładnia w glowie. A czy mogła by to byc poduszka amortyzatora ? Jest tam jakies łożysko? Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Davee
OlekS Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Poduszka Macphersona sztywna i się nie obraca, więc niema tam łożyska i nie ma prawa taki blaszany dźwięk dawać. Mi się wydaje że to coś prozaiczne
przem8 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wydech się nie oberwal, nie dzwoni coś w nim czasem?
Davee Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Wydech porządku. Powiem tak. Droga do dziewczyny wylozona jest plytami-jumbami i jak do niej jade to nic (pod gorke) a jak wracam to tak tlucze. Nie mam pojęcia czy ta informacja przydatna. Takie odgłosy wydaje cos od strony kierowcy..tzn po lewej Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Davee
OlekS Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Sprawdź poduszki silnika i obejrzyj wszystkie śruby, mocowania sanek przednich, tak to brzmi jak kiedyś miałem jedną poduszkę urwaną
Davee Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Bedzie to Poprostu widac czy jakos trzeba głębiej sprawdzić?
OlekS Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Może nawet będzie widać, ale lepiej wziąć breszkę i wszędzie wszystko podważać
greg2505 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Posprawdzaj poduszki , chociaż one by powodowały jakieś drgania , może przy wymianie zawiechy , jakaś śruba w sanki wpadła i pod górkę nie brzęczy tylko z górki ją słychać
Davee Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Wkoncu znalazłem winowajce tylko nie mam pojęcia co z tym uczynic. Może ktos podpowie. Tlucze mi sie tuleja w zwrotnicy tam gdzie przykreca sie sworzen wahacza dolnego (banan). Co z tym teraz uczynic? Jakieś pomysły?
greg2505 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Sprawdź dobrze bo może jej tam wogóle nie ma i nie wiem czy jest dostępna osobno , niektórzy na klej ją wciskają, ewentualnie wymiana całej zwrotnicy Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez greg2505
Davee Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jest jest bo by to dyndalo na wszystkie strony. A tak to dopiero przy mocnych wybojach czy szarpaniu za kolo. Gdzies byl o tym temat właśnie o skladaniu na kleju. Jaki to klej? Do szyb czy jakiś dwuskladnikowy? Jesli taki to jakiej firmy?
Davee Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Jesli ktos mial taki problem to dowolny klej 2skladnikowy zalatwi sprawe czy konkretnej firmy
matisstz Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ja je skleiłem na klej do gwintów niebieski. Bo podczas wymiany zawiechy obie mi wyskoczyły wraz z końcówkami. Sprawdź czy masz dobrą nakrętke przykręconą ! Z dużą podkładką powinna być w tym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi