Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 Tfsi Quattro Avant Competition Plus, Eibach Sportline + Koni SRT , Dekory Edelstahl 2h1, MGmotorsport, 1 of 333, Fotele RS4, Audi Exclusive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poza wyglądem nie doszukiwałbym się hierarchicznych różnic :grin: to praktycznie te same auta

Opublikowano
14 minut temu, marcin_o23 napisał:

poza wyglądem nie doszukiwałbym się hierarchicznych różnic :grin: to praktycznie te same auta

Czekałem na taką odpowiedź  ?

Zgadza się to praktycznie to samo ale tak audi pozycjonuje to auto. Tak jak A7 stoi wyżej niż A6. Niby to samo ale jako nowe są to wyraźnie droższe samochody. I A5 jak i A7 lepiej wyposażone bazowo. I nie mówię tu o swoich preferencjach bo dla mnie to bez różnicy tylko o tym jak Audi to widzi. Gdyby tak nie było nazywało by się A4 coupe czy sportback byłby komplet z allroadem. Tak samo jest z BMW 3 vs 4

Edytowane przez kamelus_

Opublikowano

spoko luz :D, wizualnie bardziej mi podchodzi a5 chociaż technicznie itd to samo co a4

Opublikowano
5 godzin temu, kamelus_ napisał:

A5 stoi nieco wyżej w hierarchi Audi więc pewnie dlatego. Podobnie w przedliftach bazowo A4 miała zwykłe reflektory halogenowe a A5 soczewkę.

Mając szmaciane chętnie założyłbym plastikowe, mniej syfu ?

Opublikowano
13 minut temu, marcin_o23 napisał:

spoko luz :D, wizualnie bardziej mi podchodzi a5 chociaż technicznie itd to samo co a4

Nie chodzi o to żeby się spinać tylko zmierzam do tego że audi jakoś musi wytłumaczyć sporą różnicę w cenie podczas gdy zmieniono raptem formę nadwozia. Dlatego są minimalne różnice w użytych materiałach czy wyposażeniu na plus A5 np. nie wiem czy A4 ma alu błotniki ale A5 tak.

Opublikowano
6 minut temu, gagat3k napisał:

Tu nie chodzi o komfor czyszczenia tylko o ciszę :cool1:

Opublikowano
50 minut temu, kamelus_ napisał:

Fakt szmata lepiej wytłumia ale miałem ostatnio okazję grzebać przy zbiorniczku sprysków z mokrym pozimowym szmacianym nadkolem i za dobre dla blach to to nie jest. Sama maź pod spodem.

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Cheeroki napisał:

Podzielisz się linkiem do sprawdzonych ledów w kierunki?

https://m.pl.aliexpress.com/item/32283382942.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

drugi komplet mam i polecam ?

3 godziny temu, gagat3k napisał:

Tu się zgodzę że z czyszczeniem lepiej na plastikach niż na tych szmacianych co są z tyłu...

3 godziny temu, kamelus_ napisał:

Pewnie ze szmacianymi ciszej,akurat w a4 lift przód jest plastik a tył szmaciany..

Ja Tam mam na to wywalone ważne ze doczysciłem dziada po zimie w nadkolach bo syfu było trochę...?

Dzisiaj wziąłem się za korektę lakieru,bedzie to długa droga czasowa żeby te uni wyglądało,maska cały dzień prawie zajęła?

Opublikowano

Allroad po lifcie tez ma szmatę z przodu :) 

Opublikowano

Podziękował za link ??

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Norbas napisał:

Allroad po lifcie tez ma szmatę z przodu :) 

To była wersja auta ambition ? czy jakoś tak przypominam hehe to tam na cenę mogło mieć wpływ wszystko :D przód plastik tył szmata i koniec tematu jakiś plastików co nie widoczne ?

Opublikowano

Ja w b8 2015 mam z przodu szmaty, kupiłem 100% ori auto, więc?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, BLENDEK napisał:

Ja w b8 2015 mam z przodu szmaty, kupiłem 100% ori auto, więc?

Ja mam przód 100% ori,rok 13 i przeczytaj wyżej jaka to była opcja samochodu... miałem z 14 roku b8 tez front ori nie tykany i również wersja ambition czy jak to tam i plastikowe były również wiec? Dalej cieżko rozkminić nie którym ze biedniejsze wersje miały inaczej np nawet stabilizatory przód były plastikowe a w wersji ori sline już były Alu... Audi przewaga blablabla ?

Opublikowano
  • Autor

Auto w końcu po dwóch latach doczekało się prawdziwej korekty,jest co robić... lakier dramat ale damy radę żeby to nabrało blasku i wyglądało jak powinno :) fotka słaba cieżko uchwycić różnice a mogłem na masce zrobić porównanie,lepiej uchwycić wtedy,po 4 dniach mam skończoną maskę błotnik i drzwi,gdzie reszta :polew: jak na kilka godzin po robocie to jestem zadowolony z efektu.

Jeszcze wpadanie po korekcie ori folia na próg zderzaka.

Folie z sedana akurat udało sie upolować za 50 zł trochę węższa jest niż do avanta ale mi to nie przeszkadza ma chronić:a4fan:

Pozdroo

09506C89-EB95-4EB4-96E4-1A577D1FE253.jpeg

2BA0993A-6869-47EC-B9BE-F86EA80F07DC.jpeg

40856661-CE80-4A58-A401-062A5389E886.jpeg

E6F84BA7-1EC8-445F-ADE7-36723BBFD7E3.jpeg

124AFC7E-4021-4699-83FB-49F41D8A84E0.jpeg

Opublikowano

Jakiej uzywasz pasty, pada,  maszyny? Tez mysle u siebie zrobic polerkę :whistling:

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, Hubertus01 napisał:

Jakiej uzywasz pasty, pada,  maszyny? Tez mysle u siebie zrobic polerkę :whistling:

Maszyna adbl DA 9mm skoku,pady od Nat’a lub adbl,Past tnących mam 3 menzerne,kocha,3m zielony korek

Do finiszu koch lub menzerna ,dalej sprawdzam która pasta z jakim padem daje najlepszy efekt,Narazie Pad Evo zielony od adbl+ pasta menzerna lub o dziwo 3m najlepiej tną i odrazu nadaje połysku bez większego hejzu...na finisz żólty pad adbl polish plus pasta menzerna i potem pad czarny i również pasta finish menzerna, futrem osobiście nie robiłem jeszcze nigdy:rolleyes:

Opublikowano
7 godzin temu, Leszczonka napisał:

Maszyna adbl DA 9mm skoku,pady od Nat’a lub adbl,Past tnących mam 3 menzerne,kocha,3m zielony korek

Do finiszu koch lub menzerna ,dalej sprawdzam która pasta z jakim padem daje najlepszy efekt,Narazie Pad Evo zielony od adbl+ pasta menzerna lub o dziwo 3m najlepiej tną i odrazu nadaje połysku bez większego hejzu...na finisz żólty pad adbl polish plus pasta menzerna i potem pad czarny i również pasta finish menzerna, futrem osobiście nie robiłem jeszcze nigdy:rolleyes:

dzięki za odpowiedź, też myślę nad menzerną i chyba na tej marce się skupię :D 

Opublikowano

Zajechanego lakieru nie widziałeś :whistling:

Opublikowano

Lejesz ceramike na to?

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, KoJ@K napisał:

Zajechanego lakieru nie widziałeś :whistling:

Uwierz zatarty jest fest, jest co wycinać 

59 minut temu, kristof91 napisał:

Lejesz ceramike na to?

pomyślę,narazie leży jeszcze soft99 do czarnego lakieru od roku nie odpakowany wiec to raczej wleci,pewnie do ceramiki ma się ni jak,ale zobaczymy a potem podbijać głebie adbl ceramic qd lub adbl ssw