Markus Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Witam wszystkich :biggrin: Jestem tu nowy i mam nadzieje ze bede czestym userem tego forum poniewaz chce kupic moje pierwsze Audi A 4 B6 z 2003 roku silnik 1.9TDI z automatem.Jak mozna sie domyslic moje pytanie dotyczy skrzyni biegow.Bardzo prosze o konkretne rady ktory typ wybrac??Chodzi mi przedewszystkim o niezawodnosc a co za tym idzie niskie koszty eksploatacji.Czy te skrzynie maja jakies wady fabryczne a jesli tak to jakie?Prosze o pomoc glownie urzytkownikow tych skrzyn.Wiem ze beda do mnie pretensje ze nie uzywam opcji "szukaj"ale wprost przeciwnie uzylem ale brak konkretow 50/50 i jestem w kropce.Jesi ktos bedzie chcial to prosze jeszcze poradzic mi na co mam zwrocic uwage przy kupnie tego autka.Dodam ze chce sprowadzic.(Czy to prawda ze scieraja sie nadruki z przciskow??)
adadur Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 MT i TT różnią sie ideą pracy, pierwsza przypomina jazdę autem z sil. elektrycznym a przeniesienie napędu w skrzyni jest pasowe. TT to skrzynia automatyczna rozbudowana o możliwość indywidualnego/ręcznego zmieniania biegów. Osobiście za bardzo dużą wadę MT uważam to, że może być stosowany do auto o mocy do 180KM!!!
Rekomendowane odpowiedzi