J E L I T O Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Witam. Na trasie spada temperatura w czasie jazdy, poza tym auto wolno sie nagrzewa. Termostat wymieniany już 3 razy i za każdym razem oryginał z ASO. Temperatura spada i na blacie i na kompie w czasie jazdy tak samo. Opadły mi ręce i dałem sobie spokój, ale może ktoś wymyśli coś jeszccze?[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 17:08_________________________________________________dopisze że tracę cierpliwość do marki AUDI
michuNS Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 a gotowałes dla sprawdzenia termostat przed założeniem lub po wyciągnięciu starego?
J E L I T O Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 termostatów nie gotowałem, zakładałem za każdym razem nowe. Dewastation, który czujnik? gdzie on jest. proszę wytłumaczyć łopatologicznie. Możesz podać nr części? vin: wauzzz8e53a332612 Z drugiej strony czujniki wydaje sie ze działaja ok bo podczas jazdy na nich tez temp spada (podłączony komp w czasie jazdy)
loco87 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 po wymianie termostatu choc przez chwile jest dobrze?
ynterprajs Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 objawy masz jak termostat!nie wiem gdybam!ale moze masz dwa termostaty!widziałem takie silniki!zwłaszcza ze masz kawał motora!
pablo_9 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 U mnie też tak było tzn. najpierw wymieniłem termostat i niby miało pomóc ale za wiele to nie zmieniło w trasie temperatura spadała no to wymieniłem czujnik temperatury (4-pinowy), który w moim motorze znajduje się z tyłu głowicy zamontowany na plastikowy króciec.
J E L I T O Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 po wymianach termostatu ani przez chwilę nie jest dobrze. jeśli to byłby czujnik to na kompie w czasie jazdy by wyszło termostat jest tylko jeden
domjenick Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 u mnie jak walnal czujnik,to temperature na blacie pokazywalo rozna,od 70 stopni do 90,a za chwile spadala do zera,po podpieciu Vaga,gdy wskazowka byla na 0-Vag pokazywal -100 stopni...po wymianie czujnika wrocilo do normy...sprobuj-moze to tylko on sie ''wylozyl''...
J E L I T O Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 ok, dziekuję wszystkim. jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie?
Dev Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 ok, dziekuję wszystkim. jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie? jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku ale kup tylko ORI, podróba to szajs
poziek Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku jak będą w miarę ogarnięci
J E L I T O Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 czujnik zamówiony w ASO jutro będzie. Sprzedawca powiedział że jest za silnikiem na górze, czy to prawda/?
J E L I T O Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie.
Dev Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie. efekt bedzie wszystkim nam tutaj wiadomy... :> :> :> :>
Recommended Posts