Jump to content
IGNORED

[B6 BBK] Temperatura cieczy spada w czasie jazdy (to nie termostat)

Recommended Posts

Posted

Witam. Na trasie spada temperatura w czasie jazdy, poza tym auto wolno sie nagrzewa. Termostat wymieniany już 3 razy i za każdym razem oryginał z ASO. Temperatura spada i na blacie i na kompie w czasie jazdy tak samo. Opadły mi ręce i dałem sobie spokój, ale może ktoś wymyśli coś jeszccze?[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 17:08_________________________________________________dopisze że tracę cierpliwość do marki AUDI ;)

Posted

czujnik od wody do wymiany !!!!!!!!!!!!!

Posted

termostatów nie gotowałem, zakładałem za każdym razem nowe.

Dewastation, który czujnik? gdzie on jest. proszę wytłumaczyć łopatologicznie. Możesz podać nr części? vin: wauzzz8e53a332612

Z drugiej strony czujniki wydaje sie ze działaja ok bo podczas jazdy na nich tez temp spada (podłączony komp w czasie jazdy)

Posted

jest to czujnik który podaje sygnał do ECU

Posted

U mnie też tak było tzn. najpierw wymieniłem termostat i niby miało pomóc ale za wiele to nie zmieniło w trasie temperatura spadała no to wymieniłem czujnik temperatury (4-pinowy), który w moim motorze znajduje się z tyłu głowicy zamontowany na plastikowy króciec.

Posted

po wymianach termostatu ani przez chwilę nie jest dobrze.

jeśli to byłby czujnik to na kompie w czasie jazdy by wyszło

termostat jest tylko jeden

Posted

u mnie jak walnal czujnik,to temperature na blacie pokazywalo rozna,od 70 stopni do 90,a za chwile spadala do zera,po podpieciu Vaga,gdy wskazowka byla na 0-Vag pokazywal -100 stopni...po wymianie czujnika wrocilo do normy...sprobuj-moze to tylko on sie ''wylozyl''... :wink4:

Posted

zdecydowanie czujnik temperatury :wink4:

Posted

ok, dziekuję wszystkim.

jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie?

Posted

ok, dziekuję wszystkim.

jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie?

jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku

ale kup tylko ORI, podróba to szajs

Posted

jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku

jak będą w miarę ogarnięci :wink4:

Posted

czujnik zamówiony w ASO jutro będzie. Sprzedawca powiedział że jest za silnikiem na górze, czy to prawda/?

Posted

nowyobraz.png

proszę :good:

Posted

IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie.

Posted

IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie.

efekt bedzie wszystkim nam tutaj wiadomy... :> :> :> :>