Opublikowano 11 Marca 200917 l witam chce wyciac kata w moim 1.8t AJL czy rura z kwasowki ma byc 2,5 cala...?
Opublikowano 11 Marca 200917 l załóz sobie strumiennice w kazdym zakładzie z wydechami dostaniesz pozdro
Opublikowano 11 Marca 200917 l załóz sobie strumiennice w kazdym zakładzie z wydechami dostaniesz pozdro 100% lepszym rozwiazaniem będzie wspawanie rurki 2,5", o strumienicy było juz sporo i nie jest polecana
Opublikowano 11 Marca 200917 l tez tak mysle ze rurka bedzie lepsza... myslisze ze grubosc scianki 1,5mm bedzie ok?
Opublikowano 11 Marca 200917 l tez tak mysle ze rurka bedzie lepsza... myslisze ze grubosc scianki 1,5mm bedzie ok? powinna być dobra Ja u siebie zamontowałem zamiast rurki czy strumienicy tłumik przelotowy kupiony na alegro za 5ozł i całkiem dobrze sie spisuje i na pierwszy rzut oka przypomina uniwersalny katalizator
Opublikowano 11 Marca 200917 l jak już wywalisz kata to napisz jak się autko sprawuje czy jest głośniej i czy lepiej chodzi.To samo planuję zrobić u mnie a nie wiem czy warto.
Opublikowano 12 Marca 200917 l jak już wywalisz kata to napisz jak się autko sprawuje czy jest głośniej i czy lepiej chodzi.To samo planuję zrobić u mnie a nie wiem czy warto. kolego na ten temat już było chyba wszystko powiedziane warto wywalić kata,szczególnie jeśli jest zawalony
Opublikowano 13 Marca 200917 l dzisiaj przymierzałem się do wycięcia kata i jak szybko zacząłem tak szybko skończyłem dojście żeby odkręcić kat zerowe trzeba rozebrać z pół auta żeby go wyciągnąć i zostawię to sobie na cieplejsze dni. A widzę ze kolega Grzesiek tez ma z tym problem
Opublikowano 13 Marca 200917 l dzisiaj przymierzałem się do wycięcia kata i jak szybko zacząłem tak szybko skończyłem dojście żeby odkręcić kat zerowe trzeba rozebrać z pół auta żeby go wyciągnąć i zostawię to sobie na cieplejsze dni. A widzę ze kolega Grzesiek tez ma z tym problem Mi magik mechanik prawie nic nie rozbierajac wyjął kata przez maske wraz z rurą wydechową środkową :kox: samochód jedynie na podnosniku wiec da sie wszystko
Opublikowano 13 Marca 200917 l w AJL chyba jest inaczej ;( i z całą rurą jak u Ciebie nie bardzo się da.Ale będę kombinował
Opublikowano 13 Marca 200917 l w AJL chyba jest inaczej ;( i z całą rurą jak u Ciebie nie bardzo się da.Ale będę kombinował U mnie na pierwszy rzut oka też sie nie dało ale magik troche sie naginastykował i wyjął to wszystko, a tak poza tym w 1.9 też praktycznie nie ma miejsca :gwizdanie:
Opublikowano 14 Marca 200917 l Nie wiem jakich macie magików ale nie ma żadnego problemu żeby to zrobić....
Opublikowano 15 Marca 200917 l Nie polecam wycinania kata. a już na pewno wstawiania strumienicy. Nie dość że nie poprawi osiągów to jeszcze wrażenia akustyczne jak w maluchu tuning show. Nie robiłbym tego błędu, kumpel do tej pory załuje że założył strumienice. Co do rury przelotowej, to to samo co przelotówka - mniejsze zło. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Szkoda psuć dźwięk takiego silnika, a i osiągi mogą spaść.
Opublikowano 15 Marca 200917 l Osiagami sie poprawi na bank wiec nie pisz że sie nie opłaca :gwizdanie: jak kat zapchany to i samochód zamulony moze niedoswiadczyłeś jeszcze tego efektu :gwizdanie:
Opublikowano 18 Marca 200917 l Witam prostszym sposobem jest wyjęcie katalizatora i wybicie z niego środek a potem ponowne założenie. Pozdrawiam
Opublikowano 18 Marca 200917 l Witam prostszym sposobem jest wyjęcie katalizatora i wybicie z niego środek a potem ponowne założenie. Pozdrawiam znaczy zostawienie pustej puchy
Opublikowano 21 Marca 200917 l Witam. Sam zastanawiam się czy wyciąć, a czy ma ktoś jakieś dowody że wycięcie kata poprawia osiągi?